PSL-istul Dorin Florea: Nu suntem o țară cu prea mulți prieteni în UE; Vom fi sancționați sută-n sută

PSL-istul Dorin Florea: Nu suntem o țară cu prea mulți prieteni în UE; Vom fi sancționați sută-n sută
Prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea afirmă că România nu are "prea mulți prieteni" în UE, spre deosebire de Austria și Ungaria, care "au suportat analize dure și măsuri" din partea Uniunii, dar care "au lobby", el apreciind că țara "va fi sancționată sută-n sută".
Publicat: 17/07/2012, 16:49
Actualizat: 17/07/2012, 16:49

Prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea afirmă că România nu are „prea mulți prieteni” în UE, spre deosebire de Austria și Ungaria, care „au suportat analize dure și măsuri” din partea Uniunii, dar care „au lobby”, el apreciind că țara „va fi sancționată sută-n sută”.

Dorin Florea a declarat, marți, că se așteaptă ca România să fie sancționată ca urmare a evoluțiilor politice din ultima perioadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Modul în care ne-am comportat în 20 de ani, cu mineriade, cu bâlbâieli, cu toate porcăriile, modul în care România a fost prezentată în acești 20 de ani ne-a arătat că nu suntem o țară care să aibă prea mulți prieteni în UE. La ora actuală, îmi pun problema dacă și Marea Neagră ne mai este prieten sau nu. Nu președintele e important, din punctul meu de vedere. (…) Important e felul în care este văzută România, că acolo nu se discută ce politician a făcut ceva sau nu. Se pune problema pe România și orice sancțiune pentru România este total inacceptabilă la ce parcurs puteam avea: intrarea în Schengen, lipsa de monitorizare, raportul pe justiție, care putea fi privit deja cu încredere”, a spus Florea.

El a adăugat că Austria și Ungaria au avut un lobby mult mai bun decât România în momentul când au „suportat analizele” din partea Uniunii – din cauza măsurilor luate de guvernele din care făceau parte Jorg Heider, respectiv Orban Viktor.

„Noi nu suntem nici Ungaria, nici Austria. Și cele două țări au suportat analize dure și măsuri, atenționări, dar au prieteni, au lobby, nu-și omoară Institutul Cultural, valorile, ca noi, n-au făcut o politică internă revanșardă. (…) Noi ne-am dat așa, de ochii lumii, prieteni cu Franța – să fim serioși! Chiar dacă în ultimii șapte-zece ani politica externă a României a arătat un parcurs corect și era șiștarul plin cu lapte, acum s-a aruncat tot. România va fi sancționată sută-n sută, vom vedea raportul”, a conchis Florea.

Comisia Europeană ar putea adopta în acest an un nou raport MCV privind România care să analizeze dacă îngrijorările legate de respectarea statului de drept și independența justiției au primit răspuns adecvat, precum și dacă este respectată separația puterilor în stat.

„Având în vedere incertitudinile actuale, Comisia va adopta un nou raport în cadrul MCV privind România până la sfârșitul anului 2012. În acest raport se va constata dacă îngrijorările exprimate privind respectarea statului de drept și independența sistemului judiciar au primit răspuns adecvat și dacă respectarea principiului democratic al separării puterilor în stat a fost restabilită. Comisia va monitoriza progresele cu atenție, prin intermediul unor misiuni regulate, dar și printr-un dialog strâns cu autoritățile din România și din statele membre”, se arată în proiectul raportului, obținut de MEDIAFAX și care urmează să fie dezbătut și aprobat miercuri de Comisia Europeană.

Comisia Europeană recomandă ca Guvernul și instituțiile cheie din România să își demonstreze angajamentul față de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept și independenței justiției, printr-o serie de „pași urgenți”, conform proiectului raportului CE privind MCV.

„Cel mai important pas pe care vor trebui să îl facă Guvernul și instituțiile cheie din România va fi să își demonstreze angajamentul față de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept și independenței justiției. Aceasta necesită un număr de pași urgenți pe care vor trebui să îi facă Guvernul și Parlamentul”, se arată în proiectul raportului.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Orașul tot mai la modă din România unde se găsesc apartamente sub 10.000 de euro....
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Cum explică producătorii prețul...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
S-a aflat ce ascunde Călin Georgescu. Cine este și ce urmărește, de fapt
Locul perfect din România, iarna. Are atracții unice
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Ziua în care „Căpitanul” a fost asasinat