„PUCI” la PNL Bistrița-Năsăud / Mai mulți primari au demisionat din Biroul Politic Județean. Miza: Conducerea filialei

Publicat: 27 08. 2024, 16:48
Sursa: Alexandra Pandrea/Gândul

Deputata Diana Morar, precum şi opt primari, membri ai organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, au demisionat din funcţiile deţinute în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al partidului, în încercarea de a dizolva conducerea filialei. Contactat de GÂNDUL, Robert Sighiartău a confirmat situația de la filiala Bistrița-Năsăud și a precizat că nu mai este membru PNL al acestei organizații, fiind numit coordonatorul PNL Dolj.

Demisia membrilor BPJ Bistrița-Năsăud sunt parte a unei mișcări mai ample în încercarea de a-l înlocui din funcție pe președintele organizației, Ioan Turc, susțin surse politice. Aceștia sunt nemulțumiți de rezultatele filialei la alegerile locale, unde au pierdut în fața candidatului social-democrat.

La începutul lunii august, la conducerea filialei PNL Bistrița-Năsăud a fost desemnat europarlamentarul Daniel Buda, insă Ioan Turc refuză să-i predea acestuia șefia filialei.

Într-o postare pe pagina de Facebook a PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc susține că încă este președintele filialei și că, unii colegi au revenit asupra demisiilor.

PNL Bistrița-Năsăud are astăzi, 26 august 2024, același președinte, în persoana subsemnatului (n.r – Ioan Turc), iar conducerea filialei județene este aceeași, cunoscută de colegi și de opinia publică. Cei care v-au informat că astăzi, la București, au ajuns demisiile a mai mult de jumătate din membrii Biroului Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud v-au indus într-o regretabilă eroare întrucât unii dintre colegi au revenit asupra deciziei de a demisiona, iar alții nu aveau calitatea de membru al BPJ. Prin urmare nu a fost dizolvată ”de drept” nicio conducere.

Miza: Conducerea organizației PNL Bistrița-Năsăud

 

Potrivit statului PNL, demisia a mai mult de jumătate dintre membrii BPJ duce la dizolvarea întregii conduceri județene a partidului.

Ioan Turc neagă în postarea sa faptul că mai mult de jumătate din membrii BPJ Bistrița-Năsăud și-au dat demisia, deoarece unii dintre aceștia „nu aveau calitatea de membru al BPJ”.

El acuză un joc politic practicat de unii colegi liberali, în încercarea de a plasa diferiți oameni în vârful listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din acest an.

Încercarea unor colegi de a se plasa în vârful listelor de candidați pentru Camera Deputaților și Senat fără a respecta procedurile partidului și fără a obține votul de încredere al colegilor va fi sortită eșecului întrucât organizația județeană nu va face rabat de la aceste reguli, transmite Ioan Turc.

Europarlamentarul Daniel Buda, cel care a preluat coordonarea filialei PNL Bistriţa-Năsăud, în urma unei vizite în judeţ a liderului PNL Nicolae Ciucă, se va întâlni cu Ioan Turc şi susţinătorii lui pentru a clarifica situația filialei.

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu exclude o posibilă GUVERNARE alături de AUR: Am văzut că şi PNL iese că vor să guverneze cu USR-ul

Nicolae CIUCĂ va primi derogare pentru a deveni CANDIDAT. PNL se întrunește joi pentru a decide data Consiliului Național