Quintus, reacție dură după ce Tăriceanu i-a cerut demisia

Publicat: 17 04. 2016, 10:46

„Am citit și eu în ziare că distinsul meu fost coleg și fost președinte al Partidului Național Liberal, nu îi rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aș gândi să reflectez. Până atunci, însă, îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în Partidul Național Liberal, pe care nu l-am părăsit nici când am fost amenințat cu moartea sau închis. Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aș sta să mă gândesc. Pănă atunci să ne vedem de treabă și fiecare să se așeze acolo unde crede că îi este rostul și interesul”, a declarat Mircea Ionescu Quintus, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei este „o imbecilitate a PNL”, care poate fi contracarată numai dacă președintele de onoare Mircea Ionescu Quintus își va opune veto-ul moral și politic sau își va da demisia.

„Cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astăzi de a desemna un astfel de candidat, este ca președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, să opună veto-ul său, moral și politic, acestei decizii. Cealaltă variantă este să-și dea demisia de onoare din calitatea de președinte al PNL, dacă rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinerețe și care l-au purtat până în ziua de astăzi”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Mircea Ionescu Quintus este singurul care s-a abținut la votul privind validarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei. El a criticat conducerea PNL pentru că nu a desemnat un om din interiorul partidului și nu a avut un plan de rezervă în cazul retragerii din cursă a lui Ludovic Orban.