Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că instituția a primit o înștiințare de poprire pe conturi pentru recuperarea de către o firmă italiană a 13 milioane de euro, banii reprezentând costul unor lucrări de infrastructură făcute de firma respectivă, nu de Primărie, cum era prevăzut în contract.
Radu Mazăre a declarat, la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local, că Primăria Constanța a solicitat instanței o cerere de eșalonare a plății celor 13 milioane de euro, dar și una de suspendare a achtării banilor până când va fi luată o decizie privind eșalonarea.
„Astăzi (n.r. – joi) a primit Primăria, adică orașul Constanța, înștiințare de la Biroul executorilor judecătorești privitor la înființarea popririi pentru suma de 62 de milioane de lei, care înseamnă 13 milioane de euro. Asta înseamnă că dacă nu se va judeca foarte rapid, adică mâine, cererea noastră de eșalonare a acestei plăți, dar și de suspendare a plății până când se va judeca eșalonarea în ani, conturile Primăriei Constanța vor fi blocate până la achitarea sumei de 13 milioane de euro. (…) Am cerut la Tribunal, conform Ordonanței 22/2002 reînnoită anul trecut, care spune că autoritatea publică poate solicita, în funcție de angajamentele bugetare pe care le are o eșalonare. Noi am cerut o eșalonare pe 20 de ani!”, a afirmat Mazăre.
El a precizat pentru gândul că îi va informa pe oameni de ce nu vor avea „căldură la iarnă”.
„Contractul vagabont a fost semnat de fostul primar fără a avea aprobarea Consiliului local. Probabil că orașul va plăti această datorie dacă așa consideră judecătorii. Și după aia dacă procurorii vor câștiga vom fugări italianul să ne luăm banii înapoi. Eu la Constanța o să chem populația să facă o demonstrație în fața domnilor judecători. Să-și spună și oameni cuvântul. Când poporul va sta la iarnă în frig, trebuie să știe de ce stă în frig, că dăm banii italienilor că așa au decis niște judecători”, a declarat pentru gândul edilul Constanței.
Potrivit acestuia, contractul a fost atacat în penal de procurori, dar judecătorii nu au ținut cont de acest aspect.
„ANAF-ul l-a verificat pe italian și a constatat că facturile și firmele de la care a cumpărat pentru infrastructură sunt false și i-a făcut plângere penală. În mod normal un proces penal suspendă un proces civil, pe instanță a durut-o în c..”, a afirmat Mazăre.
Citește și Mazăre, la CAB: Azi dau examen, dacă merg în fața dirigintelui trebuie să fiu frumos îmbrăcat
Citește și Mazăre: Rus este o „dambla” a lui Ponta, nu era îndreptățit să fie ministru, dar îl acceptăm. Rus: Are dreptate, am fost cam leneș la partid
Citește și Radu Mazăre le-a oferit constănțenilor mici, bere și muzică populară. „Cât timp o să fiu aici o să am grijă de voi”