Radu Oprea intervine în scandalul plajelor de pe litoral: ,,Antreprenorii pot ÎNCHIRIA o plajă pentru o perioadă de 10 ani”

Publicat: 16 07. 2024, 20:25

This browser does not support the video element.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat marţi la Prima News că pentru dezvoltarea turismului de pe litoral este nevoie ca instituţiile statului român, împreună cu autorităţiel locale, să fie într-un dialog mai bun şi că au discuţii cu autorităţile, să găsească o soluţie pentru construcţiile neautorizate de pe plajă, iar antreprenorii să poată închiria o plajă pentru o perioadă de 10 ani.

În momentul ăsta, în Neptun se lărgesc plajele, licitaţiile pentru plaje care sunt în admnistrarea Apelor Române nu au fost încă licitate. Avem autorităţi locale care se ocupă de cum arată plaja, localitatea, au număr mare de turişti dar nu au suficienţi bani pentru serviciile pe care trebuie să le pune la dispoziţie. Sunt încă construcţii neautorizate, pentru că nu pot fi autorizate în acest moment, a spus Radu Oprea.

Radu Oprea spune că la discuţiile cu Ministerul mediului a reușit să ducă punctul de vedere al antreprenorilor, pentru o perioadă e închiriere de 10 ani pentru plaje.

Astăzi, din câte ştiu de la Ministerul mediului, perioada pentru care se licitează este de 10 ani, a mai adăugat Oprea.