RAIUL IMOBILIAR RA-APPS. Ce n-a văzut premierul: Gândul a găsit pe LISTA LUI PONTA 28 de ERORI

Publicat: 21/01/2014, 16:10
Actualizat: 18/03/2015, 21:40

După ce premierul Victor Ponta a făcut publică lista chiriașilor RA-APPS care au primit locuințe de serviciu de la stat în virtutea posturilor de conducere pe care le ocupă în Executiv, gândul a cerut tuturor instituțiilor menționate în evidențele Guvernului să precizeze dacă aceștia se mai aflau sau nu la data respectivă în funcții. Diferența între lista lui Victor Ponta și răspunsurile ministerelor sau ale autorităților centrale subordonate Guvernului este majoră: pe lista publicată pe 16 ianuarie de cabinetul primului-ministru cu clienții RA-APPS care au locuințe de serviciu în virtutea unei acoperiri legale, apar nu mai puțin de 28 de erori din 192 de nume.

28 de beneficiari de locuințe de serviciu asumați de Guvern ca fiind legali nu mai aveau la acea dată funcțiile menționate în listă, unii dintre ei fiind eliberați cu luni sau ani în urmă, inclusiv prin semnătura lui Victor Ponta. Atât conducerea Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, cât și Secretariatul General al Guvernului în subordinea căruia funcționează RA-APPS, au refuzat să explice această direrență.

UPDATE: După demersul gândul, primul-ministru a susținut astăzi că va reglementa situația locuințelor RA-APPS „în cursul lunii martie”. Intenția mea este foarte clară, să se reducă la miniștri și la șefi de instituții echivalente gradului de ministru. Propunerea va fi ca în maxim 30 de zile după ce nu mai ocupă funcția de ministru sau echivalentă să existe obligația prevăzută clar de lege de eliberare a respectivului imobil”, a spus Victor Ponta după ședința USL.

Chiar dacă nu își mai pot deconta chiriile în instituții, paravanul funcțiilor neactualizate le folosește clienților politici ai sistemului imobiliar de stat pentru a nu da explicații publice în legătură cu apartamentele pe care le pot ocupa, cu noroc și relații, toată viața.

Gândul prezintă, începând de astăzi, noi cazuri de chiriași intrați în casele RA-APPS sub acoperirea politică a funcției și rămași mult timp după încetarea mandatelor, ce s-a întâmplat în realitate cu cei pe care Regia i-a amenințat cu evacuarea, care sunt supraviețuitorii în casele de la stat indiferent de guvernare, precum și rețetele care funcționează pentru păstrarea acestora timp îndelungat. Singura condiție: o bună legătură politică între chiriaș și RA-APPS.

Cine sunt pensionarii cu locuințe „de serviciu”

La intrarea într-un minister, o pleiadă de consilieri și directori de cabinet aduși pe valul politic cer locuințe de serviciu, unele depășind și 200 de metri pătrați, la prețuri modice, decontate de stat. La schimbarea puterii, în funcție de sistemul de relații, o parte dintre ei sunt permutați pe funcții similare, păstrându-și astfel și privilegiile indiferent de guvernare. Alții, pensionați sau detașați în străinătate lungi perioade de timp, rămân în scriptele RA-APPS cu funcțiile vechi și, ca urmare, nu își pierd nici casele.

Pe 16 ianuarie, când Guvernul a publicat lista celor 192 de chiriași acoperiți de lege, 28 dintre cei menționați nu mai aveau funcțiile respective. O dovedesc răspunsurile oficiale primite de gândul din partea instituțiilor menționate în lista lui Ponta. Unii dintre aceștia au plecat ori s-au pensionat în urmă cu câțiva ani, informații ușor de verificat de Guvern, fiind publicate în Monitorul Oficial.

Traian Gherasim este fostul procuror general adjunct al României. De la Parchetul General, a trecut la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca judecător suprem, funcție cu care apare și în evidențele RA-APPS, ca justificare pentru apartamentul de trei camere în București, cu 91,53 de metri pătrați suprafață, pentru care plătește 230,34 de lei lunar. Traian Gherasim nu mai are însă această calitate din 25 noiembrie 2011, când președintele Traian Băsescu i-a semnat decretul de pensionare, publicat imediat în Monitorul Oficial.

Ultima sa declarație de avere în calitate de judecător arată că Traian Gherasim nu deținea într-adevăr o locuință în București, având însă o casă de locuit și o casă de vacanță în Prahova și venituri personale anuale de 200.650 de lei, la care se adaugă cele ale soției, judecător la Curtea de Apel Poiești: 142.866 de lei.

Traian Gherasim. Foto: www.luju.ro

Fostul director general al Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole, Dan Axente, s-a pensionat încă din septembrie anul trecut. „Relațiile contractuale ale domnului Dan Axente cu Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole s-au încheiat, prin încetarea de drept a contractului individual de muncă la data de 01.09.2012”, confirmă ONVPV.

În locul său, Guvernul l-a numit pe Dorin Ștefan Dușa. Cu toate acestea, RA-APPS nu l-a notificat pe Dan Axente să elibereze locuința de serviciu, în maximum 30 de zile, acesta apărând în continuare ca șef al instituției îndreptățit la apartamentul de trei camere și 75 de metri pătrați de la stat, pentru care plătește 205 lei lunar. Ca și Traian Gherasim, Dan Axente apare chiriaș al RA-APPS și pe lista din 2009 publicată de Guvernul Boc, singura modificare fiind suma de 5 lei în plus la chirie.

Când statul plătește de mai multe ori

Pe Cezar Flavian Patriche, director la ANAF în vremea Cabinetelor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu și actual membru al Consiliului de Administrație al NuclearElectrica, Guvernul Ponta l-a moștenit chiriaș de la predecesori și îl păstrează, chiar dacă nu mai are de mai bine de trei ani funcția cu care apare în lista RA-APPS: membru al plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Cu această titulatură ca argument Guvernul justifică faptul că Cezar Patriche stă încă în apartamentul de patru camere – în total 206 metri pătrați – în zona centrală a Capitalei, pentru care ar avea de plătit o chirie de 836 de lei lunar.

ONPCSB nu lasă însă loc de echivoc: „Patriche Cezar Flavian nu mai deține calitatea de membru al Plenului Oficiului, ca urmare a încetării mandatului la cerere, conform dispozițiilor Hotărârii de Guvern nr. 1310/04.11.2009, publicată în Monitorul Oficial nr.758/06.11.2009”, informație ușor de accesat inclusiv de RA-APPS.

Mai mult, din noiembrie 2009, când a plecat de la ONPCSB, Patriche s-a transferat la Ambasada României la Madrid ca șef al Biroului de promovare economică și comercială, trimis de Ministerul Economiei. Chiar dacă statul suportă cheltuielile personalului din ambasade în țările de reședință, Cezar Patriche nu s-a mutat din casa RA-APPS, în care își are de altfel stabilit și domiciliul, așa cum apare în CV-ul său oficial.

Din ultima declarație de avere, cea din 2012, rezultă că ministrul consilier Patriche obține din chiria unui imobil din Brașov 30.000 de euro pe an. Totodată, venitul său anual la Ambasada României în Spania este de 37.681 de euro și 23.800 de lei.

Jobul la Bruxelles, locuința de serviciu în București

Lucrează de un an la Bruxelles, dar are în continuare casă în București de la RA-APPS. Este situația lui Octavian Ciprian Alic, fostul director general al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), promovat pe filiera PNL – Gheorghe Flutur, în Guvernul Tăriceanu și susținut ulterior de Dacian Cioloș, actualul comisar european pentru Agricultură.

„Începând cu data de 1 martie 2012, domnul Octavian Ciprian Alic este detașat la Directoratul General Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG-AGRI) din cadrul Comisiei Europene, până în data de 28 februarie 2014”, a explicat APDRP, la solicitarea gândul. În afara salariului de la CE, funcționarilor europeni li de decontează și chiria.

În ciuda faptului că este detașat de un an la Comisia Europeană, Alic figurează în lista lui Ponta ca director general adjunct implementare în cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, funcție deținută în realitate de Nicolae Popa, o informație accesibilă inclusiv pe site-ul intituției. În virtutea acestei funcții eronate, Octavian Alic stă de mai mulți ani într-un apartament de patru camere și una de serviciu și plătește 1040 de lei lunar pentru o suprafață de 163 de metri pătrați. Sub guvernarea PDL-PSD, în 2009, chiria era chiar și mai avantajoasă: 394 de lei.

APDRP precizează că Ciprian Alic figurează ca angajat „pe termen nedeterminat” în funcția de Director General Adjunct Implementare Tehnică, fiind detașat la Comisia Europeană „la solicitarea expresă a acestei instituții” și că va reveni în funcție în februarie 2014. Până atunci „este în continuare titular al funcției mai sus menționate și beneficiază de drepturile ce decurg din acest lucru. De asemenea, facem precizarea că APDRP nu suportă costurile legate de chiria și întreținerea locuinței de serviciu, acestea fiind acoperite în totalitate de dl. Ciprian Octavian Alic din veniturile personale”.

„Dacă mai stau la RA-APPS? E o întrebare foarte intimă”

UDMR-istul Mihai Takacs a fost până în decembrie consilier personal cu jumătate de normă la cabinetul Ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi. A fost eliberat din funcție odată cu ministrul, la schimbarea Guvernului. Aproape o lună mai târziu, în lista lui Ponta apare însă cu aceeași titulatură, infirmată printr-un răspuns în scris, de reprezentanții ministerului. Ca urmare, nu a eliberat nici apartamentul de 55 de metri pătrați pentru care plătește 360 de lei chirie.

Impus de UDMR în decembrie 2010, la șefia Inspectoratului de Stat in Construcții, anterior consilier local în Jimbolia și apoi secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Mihai Takacs a fost numit anul trecut, consilier la Ministerul Mediului și apoi, sub guvernarea Mihai Răzvan Ungureanu, membru în Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor.

Contactat de gândul, a refuzat însă să precizeze dacă mai deține vreo funcție care să justifice păstrarea apartamentului RA-APPS, cât și să dea detalii despre locuința sa de serviciu. „E o întrebare foarte intimă. De unde a venit acestă curiozitate? Îmi rezerv dreptrul de a nu răspunde”, a replicat fostul consilier al lui Silaghi, întrebat dacă și-a reziliat sau nu între timp contractul cu Regia.

Chilipir pe relația București – Viena

Un loc pe lista lui Ponta are și Alexandru Radu Naghiu, recomandat ca referent la cabinetul Ministrului Afacerilor de Externe și beneficiar, astfel, al unei chirii de 167 de lei pentru un apartament de aproape 60 de metri pătrați. Din informațiile primite de gândul de la MAE, lui Radu Naghiu, adus la minister de liberalul Andrei Marga de la Universitatea Babeș Bolyai, „i-a încetat detașarea la data de 6 august 2012”.

Cu alte cuvinte, nu mai are funcția invocată de RA-APPS de șase luni. Între timp, Naghiu a fost declarat câștigător al controversatului concurs organizat de Marga la Institutul Cultural Român. În ianuarie, la data publicării listei chiriașilor RA-APPS de către guvernul Ponta era deja anunțat director la ICR Viena. Ca și în cazul personalului din ambasade, reprezentanții ICR în străinătate dispun de fonduri pentru chirie în orașele în care activează.

Radu Naghiu. Foto: contul personal de Facebook

Chiriașii fără acte: „Trimitem șoferul să-i dați cheia, dați-i cheia”

„Mai stați sau nu în casa RA-APPS?”, îl întrebăm pe Radu Zlati, intrat în politica mare vara trecută, atunci când a fost numit consilier personal al lui Crin Antonescu, în timpul interimatului la Palatul Cotroceni. Răspunsul e bizar: „Și da, și nu”, susține actualul deputat PNL.

Radu Zlati a stat la RA-APPS până când mandatul de parlamentar câștigat în decembrie i-a oferit o nouă soluție locativă. A luat apartamentul pe când era consilier la Cotroceni și l-a păstrat ulterior, printr-un transfer la cabinetul Ecaterinei Andronescu. Cu acest statut, de consilier al ministrului Educației apare și azi în evidența RA-APPS. Între timp s-au schimbat însă și ministrul, și consilierii și, cum spune Zlati, chiar și chiriașul casei.

Deputatul PNL susține că a eliberat apartamentul în decembrie la un simplu semnal al Secretarului General, Ion Moraru, care a trimis șoferul „să ia cheia”. De fapt, nu a semnat niciodată pentru rezilierea contractului cu Regia, așa că este în continuare chiriaș al RA-APPS. „Practic, m-am mutat într-o locuință cu chirie din 23 decembrie, când am și înmânat cheia la SGG. Se pare că domnii de la SGG nu au anunțat RA-APPS-ul și din punct de vedere scriptic eu funcționez încă la dânșii. Mi s-a spus că trebuie să dau cheia întrucât trebuie să se mute cineva de urgență acolo. A fost un mesaj telefonic >. Un mesaj de la SGG. Și am dat cheia”, povestește liberalul cum funcționează neoficial mașinăria de închiriere a RA-APPS.

Concluzia: „presupun că în momentul ăsta RA-APPS ar trebui să aibă două contracte pentru locuință. Unul al meu care scriptic încă n-a fost reziliat, că n-am avut timp să trec pe la dânșii, și unul nou, al celui care locuiește încă din decembrie”.

De ce nu a reziliat Radu Zlati contractul? „Pentru că nu mi s-a cerut din partea nimănui”, susține deputatul, care a primit ulterior o înștiințare că are de plătit „în jur de 400 de euro pe lună” noua chirie. În plan are fie „o rezolvare pe cale amiabilă”, fie „un mic proces” cu statul. Sistemul de închiriere fără acte nu îl surprinde însă, fiind el însuși beneficiar al unei astfel de soluții scurtă vreme, când s-a mutat la RA-APPS.

Radu Zlati. Foto: contul personal de Facebook

Aceleași practici de transmitere a apartamentelor direct între colegi sunt relatate și de fostul ministru PNL,Ovidiu Silaghi. La plecarea de la Transporturi, ministrul a înmânat pur și simplu cheia casei unui succesor, trecând pe la RA-APPS abia când s-a văzut pe listă. „Eu nu mai stau acolo din ianuarie. M-am și enervat când am văzut lista aia. Eu am plecat din casă, am predat cheile unuia care avea dreptul să stea în casă RA-APPS și i-am zis „uite, ocupă-te și fa-ți transcrierea”. Nu s-a ocupat și atunci am sunat la RA-APPS și le-am zis că le dau cheile, să mă radieze de acolo”, povestește Ovidiu Silaghi.

Protejați de RA-APPS, nerecunoscuți de ministere

„Erorile” RA-APPS merg însă și mai departe. Printre cei implicați: Bogdan Mihai Chetreanu, avocat promovat politic pe filiera PRM și chiriaș la RA-APPS de zece ani, din care trei fără a avea vreo funcție publică, Andrei Stănescu, fiul fostului ministru Alexandru Stănescu din Guvernul Văcăroiu, căruia RA-APPS i-a atribuit o locuință de 193 de metri pătrați, cu 491 de lei pe lună, dar și Cristian Buzlea, consilier al fostului ministru PNL Eduard Hellvig de mulți ani, și rămas, potrivit Guvernului, chiriaș într-un apartament de 80 de metri pătrați cu o chirie de 628 de lei, deși a plecat de la Dezvoltare Regională din decembrie.

Ovidiu Ionescu nu mai este consilier în Ministerul Economiei din 5 noiembrie 2012, dar apare pe lista RA-APPS din 16 ianuarie, peste expirarea termenului de 30 de zile până la care ar fi trebuit să fie, teoretic, evacuat, ca beneficiar al unui apartament de 142 de metri pătrați, ci o chirie de 356,09 de lei. La fel, Emil Mihai Mesaroș, fostul consilier al ministrului PNL Daniel Chițoiu, a plecat din 21 decembrie 2012, însă funcția sa din Ministerul Economiei servește în continuare RA-APPS ca justificare pentru un apartament de 132 de metri pătrați cu o chirie de 738 de lei lunar. În realitate, spune Emil Mesaroș, locuința a fost eliberată în termenul legal. „Eu am plecat pe 20 ianuarie”, a explicat fostul consilier pentru gândul.

Mai confortabil chiar decât miniștrii, s-a instalat la RA-APPS o pleiadă de consilieri și directori de cabinet de la Transporturi și de la Mediu, pe care guvernul îi păstrează în case, chiar dacă ministerele admit plecarea lor din funcții. Promovat de PNL Constanța, Jean Paul Tucan, fost director în CNADNR, stă într-un apartament de 140 de metri pătrați întrucât figurează drept consilier la cabinetul secretarului de stat Lucian Iliescu, plecat însă din minister. Din aceeași postură, Alexandru Petru Lisievici Brezeanu a primit o casă de 105 metri pătrați cu o chirie lunară de 680 de lei. Fostului director de cabinet al ministrului Ovidiu Silaghi, Radu Roman, RA-APPS i-a oferit un apartament de 140 de metri pătrați pentru o chirie de 1.400 de lei, iar lui Valentin Macec, consilier personal cu jumătate de normă al ministrului – 106 metri pătrați cu 677 lei pe lună. La data publicării listei lui Ponta, prin care erau puși la adăpostul funcțiilor menționate, toți plecaseră din aceste posturi, se arată în răspunsul oficial primit de gândul de la Transporturi.

Situații inedite apar și în Ministerul Mediului, care plătește până la 1550 de lei pe lună pentru nouă consilieri, directori sau simpli funcționari. Dintre ei, doar unul mai are funcția cu care apare în scriptele RA-APPS. Șase au fost permutați, păstrându-și privilegiile, iar doi au dispărut complet. Dan Popescu (fost consilier personal la cabinetul secretarului de stat) și Eugen Simionescu (fost director general al Direcției Generale Păduri) apar însă drept chiriași ai RA-APPS, ultimul cu un apartament de 101 metri pătrați pentru care are de plătit 787 de lei lunar. Al nouălea este Mirela Voica, care apare drept consilier ca cabinet al secretarului de stat Constantin Stelian Emil Moț și, în consecință, beneficiară a unui apartament de la stat de 4 camere, 135 de metri pătrați pentru care ministerul primește o factură pentru chirie de 637 de lei lunar. Moț a plecat însă din funcție în noiembrie, iar consilierii săi și-au găsit alte posturi, inferioare. Din informațiile oficiale transmise de Ministerul Mediului, Mirela Voica este în prezent doar public la Direcția Păduri, post pentru care legea nu i-ar mai da dreptul la locuință de serviciu, chiar și după modificările operate de Guvernul Ponta, care a lărgit lista beneficiarilor până la directorii din deconcentrate.

De Camelia Leizeruc, fostul director de cabinet al PDL-istului Dan Cârlan la Ministerul Mediului, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că nu au auzit. Ea figurează însă în continuare în lista RA-APPS drept consilier al fostului secretar de stat Răzvan Vulcănescu (PC), retrogradat însă în noul Guvern la funcția de subsecretar de stat, pentru care nu este prevăzut un cabinet al demitarului, deci nici consilieri. Cu toate acestea, Camelia Leizeruc este pe mai departe chiriașă a RA-APPS într-un apartament de 4 camere, însumând 93 de metri pătrați, taxat cu 312 lei pe lună.

În același șir al erorilor guvernamentale se înscriu și Radu Catălin Hora, teoretic consilier la cabinetul ministrului delegat pentru dialog social, și beneficiar al unui apartament de 98 de metri pătrați cu o chirie de 722 de lei, practic plecat din minister pe 8 ianuarie, dar și colegul său, Ionuț Bogdan Bîrsan, care nu mai este consilier al ministrului delegat din 21 decembrie, dar figurează ca având în continuare un apartament de 56 de metri pătrați cu o chirie de numai 435 de lei.

O acoperire din partea RA-APPS primiseră și foștii secretari de stat Radu Surugiu (PNL) și Constantin Stelian Emil Moț (PSD), care apăreau în listă ca fiind încă în funcții, deși pentru eliberarea lor semnase din decembrie Victor Ponta. Din propriile spuse, cei doi au eliberat între timp apartamentele, asigurându-și cazarea din noua postură de deputați USL.

Erori apar și în cazurile lui Răzvan Horațiu Radu, Dan Cârlan, Ion Urcaciu și al Annei Maria Bușinoiu, care în noile organigrame apar în realitate cu alte poziții, confirmate de ministere, care le dau însă în continuare dreptul la apartamente de serviciu..

„Nimeni nu te evacuează fără o hotărâre judecătorească definitivă și chiriașii știu asta”

Explicațiile privind cele 28 de erori, cerute de gândul Secretarului General al Guvernului, Ion Moraru, ca și solicitarea unui interviu pe aceeași temă adresată directorului general al RA-APPS, liberalul Georgian Surdu, menținut în funcție atât de PNL, cât și de PDL; UDMR și PSD, nu au primit până la această dată niciun răspuns.

Fost Secretar General al Guvernului în cabinetul Boc, Daniela Andreescu spune însă că este puțin probabil ca RA-APPS să nu fie informată de ministere, mai ales în legătură cu cei plecați din instituții. „Factura cu plata chiriei, a utilităților și a taxei de amortizare pentru mobilă, de la RA-APPS, nu vine pe numele unei persoane fizice, ci merge la ordonatorul de credite din minister, de unde o iei și o decontezi în limita a 1550 de lei pe lună. Or, nimeni nu acceptă o factură pentru o persoană care nu există. Prin urmare, ministerul va anunța RA-APPS imediat. Pot să mai fie și erori, dar par cam multe”, spune Andreescu.

Explicația sa este alta: „Nimeni nu te evacuează fără o hotărâre judecătorească definitivă și cei care stau în aceste case știu asta. Credeți că cei de la RA-APPS nu se tem că atunci când se schimbă guvernarea cei care nu mai sunt acum în funcție vor veni din nou la putere?”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Unde au dispărut grădinițele de stat din România?