Prima pagină » Știri politice » Raluca Turcan, despre recompensele date de Fisc: O idee periculoasă, se va inventa o nouă Securitate

Raluca Turcan, despre recompensele date de Fisc: O idee periculoasă, se va inventa o nouă Securitate

Raluca Turcan, despre recompensele date de Fisc: O idee periculoasă, se va inventa o nouă Securitate
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan susține, potrivit RFI, că ideea unei legi a denunțătorului la Fisc este "năstrușnică, stupidă și periculoasă" și că se va inventa "o nouă Securitate".

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan susține, potrivit RFI, că ideea unei legi a denunțătorului la Fisc este „năstrușnică, stupidă și periculoasă” și că se va inventa „o nouă Securitate”.

Turcan spune că „ideile acestea năstrușnice ale Guvernului legate de recompense fiscale pentru cei care-și toarnă vecinii la Fisc sunt stupide și periculoase”.

„E vorba, practic, de o gândire de tip securist, care urmărește să transforme românii în turnători la ANAF. Practic, se inventează o nouă Securitate. Înainte de revoluție, aveam turnătoria politică, acum Guvernul Ponta dorește să inventeze turnătoria fiscală. Dacă vrea să stopeze evaziunea fiscală, Guvernul USL trebuie să intervină pe câteva domenii foarte clare: comerțul cu produse petroliere, cu alcool, cu tutun, comerțul cu cereale. Astea sunt prioritățile care credem că sunt importante acum pentru România”, afirmă Turcan, citată de RFI.

Românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilități, așa cum se întâmplă și în alte state, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislația „denunțătorului” din Suedia.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Murighiol, că a vorbit cu secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Liviu Voinea, solicitându-i să se gândească de multe ori înainte de a veni cu un proiect de genul celui avansat, privind recompensarea informațiilor date la Fisc.

Secretarul de stat, Liviu Voinea, arătase anterior că în Suedia populația este stimulată fiscal să dea informații despre averea vecinilor, a cunoștințelor sau operațiunile unor companii. „Acolo oamenii primesc la poștă scrisori în care sunt informați că au plătit un impozit X, dar li se tramite și dacă unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazează pe faptul că oamenii știu cel mai bine situația vecinilor și pentru cei care transmit informații corecte despre aceștia se aplică scutiri sau li se dă o recompensă și mai plătesc doar diferența”, a precizat Liviu Voinea

Citește și