„Am lansat mai multe inițiative. Programul meu politic pe care l-am făcut public la Cluj, săptămâna trecută, acasă, conține măsuri pe domenii, începând de la educație, agricultură, politică externă, cultură, etc. Sunt cel puțin 15 puncte ale acestui program. Președintele poate să facă foarte mult în infrastructură printr-o bună conlucrare cu Guvernul și Parlamentul, poate să se implice în cauze. Președintele ar trebui să fie vocea poporului, cel care preia de la oameni grijile lor și propunerile lor și apoi propunându-le implicit și parlamentului. Proiectul este amplu, însă am ales câțiva piloni principali. Primul este desființarea imunității extinse, pentru că în Constituție se spune că nimeni nu este mai presus de lege. (…) Imunitatea în alte state din lume protejează politicienii prin opiniile exprimate de ei. Atunci pentru că un astfel de avantaj s-a răsfrânt asupra întregii societății, pentru că a creat lanțuri nevăzute ale răului, alți oameni în spun mafia din educație, sănătate, agricultură, ei bine trebuie să tăiem răul de la rădăcină”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, joi seara, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
Candidatul Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale a mai vorbit și despre privilegiile de care se bucură politicienii.
„Așa cum în alte state politicienii pot fi dedicați meseriei lor fără avantaje, de 50 de consilieri, secretare și șoferi, ei bine trebuie să te asiguri că ei pot desfășura o activitate normală, dar să nu exagerăm și să încercăm aomenii să vină în politică nu pentru aceste privilegii. Eu cred că dacă tăiem imunitățile și privilegiile vom trimite la casele lor pe toți cei oportuniști și incorecți”, a explicat Bruynseels.
Întrebat cum va pune în practică această ridicare a imunității pentru politicieni, aceasta a răspuns: „Cu siguranță Parlamentul se va opune. La anul avem o șansă istorică pentru că avem alegeri anul viitor. Un referendum în care să îi întrebăm pe oameni dacă vor ridicarea acestei imunități. Și aratați-mi mie un parlamentar care ar refuza, care apoi vine să ceară votul cetățenilor pentru un nou mandat. Din prima zi de mandat aș iniția consultarea cu Parlamentul pentru organizarea acestui referendum, aș invita liderii politici să vină în jurul aceleiași mese și să stabilim prioritățile pentru România”.