Rareș Bogdan, despre posiblitatea unei mari alianțe liberale PNL-USR-REPER-PMP-Forța Dreptei: „Stânga doar a împărțit sărăcia”

Rareș Bogdan, despre posiblitatea unei mari alianțe liberale PNL-USR-REPER-PMP-Forța Dreptei: „Stânga doar a împărțit sărăcia”
Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 04/08/2024, 08:59
Actualizat: 04/08/2024, 09:18

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre ultima declarație a liderului său, Nicolae Ciucă, prin care și-a exprimat dorința privind formarea unei coaliții de guvernare de dreapta. 

Ca reacție, europarlamentarul PSD Mihai Tudose l-a criticat pe fostul premier liberal și fost general:

„Dl Ciucă, da, el, şefu la PNL declară senin că visul liberal este să guverneze cu USR”, îl critică fostul premier PSD pe fostul premier PNL.

„Dacă tot sunt la un loc… nu trebuie să ne mai întrebăm care dintre ei au făcut ţăndări tot şi care dintre ei au fost de acord şi au girat nenorocirile…”. 

Elena Lasconi impune condiții pentru PNL: „candidatul dreptei voi fi eu”

Elena Lasconi, președintele și candidatul USR la alegerile prezidențiale, a afirmat „eu pot fi liderul dreptei, nu Nicolae Ciucă”.  Ea a solicitat două condiții pentru PNL ca să alcătuiască o alianță: „să se îndepărteze de PSD”, „să se îndepărteze de Klaus Iohannis”.

„Dreapta va susține candidatul de dreapta în turul 2, și acela voi fi eu”, a afirmat Elena Lasconi, candidatul USR.  Ea spune că se bazează pe sprijinul PNL în turul 2 împotriva posibilului candidat de la PSD.

În ultimul sondaj CURS, Marcel Ciolacu, despre care se speculează în ultima vreme că va fi candidatul PSD, este cotat în sondaje cu 31%, urmat de Nicolae Ciucă (PNL) – 19%, Mircea Geoană (independent) – 15%, George Simion (AUR) -15%, Elena Lasconi (ADU) – 12% și Diana Șoșoacă (SOS) – 4%.

Sursa Foto: CURS
Sursa Foto: CURS

Rareș Bogdan: „Mă bazez pe Lasconi că va fi alături de Ciucă în alegerile prezidențiale”

„Să aibă multă sănătate Lasconi, să aibă puterea să ducă particul acolo unde dorește și gândesc,  automat, la sfârșitul lunii, în ultima săptămână a lunii noiembrie și în prima săptămână a lunii decembrie, mă bazez pe dânsa că va fi alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a impune un președinte de dreapta în România”, a afirmat  prim-vicepreședintele și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan spune că partidul său a efectuat multe realizări de când a venit la guvernare din 2019, de la atragerea de fonduri europene și PNRR la dezvoltare și investiții.

„Am făcut această alianță cu PSD la guvernare nu din simpatie unii față de ceilalți, probabil nici dânșii nu ne simpatizează foarte mult, dar nici noi pe dânșii. Dar, pentru momentul istoric actual, credem că a fost cea mai bună soluție pentru a avea stabilitate, pentru nu duce România într-o criză politică profundă, având în vedere că deja erau crize succesive care afectau România: vorbim criza covid și post covid, criza energetică care a zdrobit economii mult mai puternice decât a României, vorbim de criza războiului din Ucraina”, a afirmat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal, despre PSD și socialism

Rareș Bogdan a comentat despre afirmația pe care a făcut-o anterior despre PSD, drept „urmașii comuniștilor”

„Așa cum noi suntem conservatori populari europeni, așa și ei sunt socialiști. Socialismul este o ideologie….eu nu-l îmbrățișez. Dar asta nu înseamnă că n-are relevanța la nivel european”. 

În privința comentariului aliatului europarlamentar de stânga, Mihai Tudose, Rareș Bogdan spune „noi dorim forțe de dreapta în spate liderului nostru. Noi vorbim de o candidatură la prezidențiale și un proiect european”. 

Rareș Bogdan, afirmații dure despre partenerul de coaliție al PNL: „PSD a împărțit sărăcia”

Europarlamentarul PNL, unul dintre singurii liberali care a criticat acțiunile partenerului de guvernare, a continuat:

„Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta. Noi avem o agendă reformistă. Considerăm că după 35 de ani, România are nevoie de reforme profunde. Dacă PSD este capabil să facă aceste reforme, putem sta de vorbă. Deocamdată, cei care au anunțat reforme similiare din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, economic și multe altele, au fost cei din dreapta eșicherului politic. Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta. Noi avem o agendă pe care o punem pe masă”. 

Rareș Bogdan se declară convins că mai multe forțe de dreapta ar putea îmbrățișa agenda Partidului Național Liberal și că i se vor alătura. El adaugă că PNL este partidul de dreapta cu cei mai mulți primari și parlamentari în funcții.

„Suntem convinși că forțele de dreapta o vor îmbrățișa, fie că vorbim despre REPER-ul domnului Cioloș, fie că vorbim despre USR-ul doamnei Lasconi și a domnului Drulă, fie că vorbim despre PMP sau Forța Dreptei”, a declarat Rareș Bogdan.

Citește și:  

SURSE | Ce i-ar fi transmis Rareș Bogdan lui Gigi Becali după ce milionarul a susținut că prim-vicepreședintele PNL era prieten cu Florian Coldea

Gigi Becali: „Rareș Bogdan era prieten bun cu COLDEA. Era pe acasă pe la el”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu-ți spun să porți hijab și nu-mi spui să port bikini”. Voleibalistele egiptene au purtat...
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem...
Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur...
Greșeala majoră comisă de ucigașul doctoriței din Brăila. Îl va costa mult, azi și-a aflat...
Îngrașă sau nu burgerii de la McDonald’s?! Câte calorii are un Big Mac, de fapt
Biciclist spulberat de o şoferiţă şi aruncat la câţiva metri distanţă, pe o şosea din...
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa...
Cum s-a produs accidentul de la Târgu Lăpuș. Rareș și Bogdan, cei doi polițiști decedați,...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Cât costă să faci un test de droguri rapid? Medicamente și alimente care ies pozitiv...
Armata ucraineană afirmă că a scufundat un submarin rusesc, a lovit un aerodrom şi depozite...
A rupt TĂCEREA! SECRETE închise în LABORATORUL unui ALCHIMIST, făcute publice!
S-a dat ORDIN de la UE. Devine obligatoriu în România din August. Anunț pentru cei...
E colț de Paradis în România. Turiștii au interzis total
Noi imagini cu Teodora Marina Marcu de la Insula Iubirii sezonul 6! Cum arată în...
Acum sunt colegi în ceruri! Rareș și Bogdan, agenți de poliție, au murit împreună. Alexandra,...
Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se...
O adolescentă de 15 ani a fost răpită dintr-un supermarket din Cluj. Ce a urmat...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
O nouă specie de moluscă, dezvăluită de o fosilă de 514 milioane de ani din...