Rareș HOPINCĂ, acuzații la adresa lui Radu Mihaiu: O mostră de amatorism în administrație, dar și de TICĂLOȘIE / Hopincă sesizează Curtea de Conturi

Publicat: 28 05. 2024, 13:29

Primarul USR, Radu Mihaiu, se ceartă cu primarul general, fost USR, Nicușor Dan, pe o stradă și asta îi costă pe cetățenii Sectorului 2 peste 16 milioane de lei. Este afirmația lui candidatului PSD-PNL pentru fotoliul de primar al Sectorului 2. Rareș Hopincă anunță că va sesiza Curtea de Conturi. 

Concret, primarul general îi cere lui Mihaiu Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas, pentru o lucrare de termoficare necesară. Radu Mihaiu știa de necesitatea acestei lucrări și a investit, totuși, 7 milioane de lei într-o „lucrare electorală”, care va fi distrusă.

Concret, mâine pe 29 mai, la ora 10:00, Primăria Sectorului 2 este convocată de Primăria Generală, de primarul Nicușor Dan să predea amplasamentul Străzii Chiristigiilor și a Aleii cu Ceas, pentru o lucrare de reabilitare a infrastructurii de termoficare a Municipiului București. În mod concret, această lucrare electorală, făcută cu mult amatorism și cu disperare de către primarul Radu Mihai, va fi distrusă începând de mâine de către Nicușor Dan pentru a înlocui țevile de termoficare, afirmă Hopincă, într-o conferință de presă.

Hopincă afirmă că Primăria Sectorului 2 cunoștea acest lucru și îl acuză pe Radu Mihaiu că „a investit banii locuitorilor Sectorului 2 în această lucrare electorală contestată de toată lumea din jur”.

Planurile de investiție a Primăriei Municipiului București sunt publice de foarte mult timp, iar în urmă cu peste o lună de zile, Energetica Servicii, Compania Municipală, a notificat Primăria Sectorului 2 și ADP Sector 2 cu privire la aceste lucrări. În mod evident, Radu Mihai nu a oprit aceste lucrări, a investit banii locuitorilor Sectorului 2 în această lucrare electorală contestată de toată lumea din jur, pentru ca acum Nicușor Dan să vină să distrugă strada Chiristigiilor, așa prost cum a fost făcută de Radu Mihai, și inclusiv Aleea cu Ceas. Aceste lucrări de termoficare trebuie făcute în mod obligatoriu până la începerea sezonului rece 2024-2025. Cu alte cuvinte, este o certitudine ca această stradă, pe care s-au cheltuit peste 7 milioane de lei, va fi distrusă de lucrările de termoficare, spune Hopincă.

Fostul prefect al Capitalei consideră că aceasta este „o mostră evidentă de amatorism în administrație, dar și de ticăloșie, pentru că Primăria Sectorului 2 cunoștea faptul că aici urmează să fie lucrări de termoficare și, cu toate acestea, a dat înainte cu această lucrare și a cheltuit o sumă impresionantă, bani care vor fi practic aruncați”.

Rareș Hopincă anunță că va sesiza, împreună cu colegii de la PNL, Curtea de Conturi a României, „pentru a verifica modul în care au fost cheltuiți banii pentru această lucrare electorală, care va fi distrusă imediat de către Nicușor Dan”.

CITEȘTE ȘI: