Prima pagină » Știri politice » Rareș HOPINCĂ, în dialog cu H.D. Hartmann: Planificarea inițială a fost completată cu un urbanism de cumetrie

Rareș HOPINCĂ, în dialog cu H.D. Hartmann: Planificarea inițială a fost completată cu un urbanism de cumetrie

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, a vorbit cu jurnalistul H.D. Hartmann, la Gândul Exclusiv, despre planificarea urbană din sectorul pe care vrea să-l administreze. 

Fostul primar și prefect a identificat două tipuri de probleme în ceea ce privește această infrastructură locală: străzi parcări.

O problemă este caracteristică zonei de Centru Vechi, care într-adevăr este aglomerat, dar are o densitate a populației mică, spre deosebire de a doua zonă a sectorului care o reprezintă acele cartiere mari, în special Pantelimon, Colentina și Tei, unde avem cea mai mare densitate a locuitorilor din municipiul București, este undeva la peste 12.000 de persoane pe kilometru pătrat.

Ca să înțelegem ce înseamnă asta, în normele de proiectare europene se acceptă un număr de maximum 8000 de persoane pe kilometru pătrat.

Asta înseamnă că având o densitate mult prea mare, indiferent de infrastructura publică creată, „vor apărea conflicte, conflicte în trafic, conflicte pe locuri de parcare, conflicte la locul de joacă”, a afirmat candidatul PSD-PNL.

Rareș Hopincă a mai spus că în momentul în care se face o planificare urbană fenomenul densității trebuie studiat „inclusiv antropologic”. Fostul prefect al Capitalei a completat că planificarea inițială a fost completată „golănesc” printr-un urbanism de cumetrie.

Asta e natura umană. Trebuie studiat fenomenul, inclusiv antropologic, în momentul în care se face o planificare urbană. Nu mai vorbim de faptul că planificarea urbană precară inițială a fost completată negativ, aș spune, golănesc, aș spune, prin acest urbanism de cumetrie, care a perpetuat în ultimii 30 de ani și a dus pe alocuri la un oraș complet nefuncțional.

Urmărește interviul integral aici.


CITEȘTE ȘI:

Citește și