Răspunsul lui Ponta atunci când e întrebat dacă mai candidează la șefia PSD: Nu vreau să fiu căpitanul unei echipe care pierde

Publicat: 06 12. 2014, 09:02
INTERVIU. Victor Ponta: „Dăncilă nu era bună de premier”. Care este părerea liderului Pro România despre Ludovic Orban/ Sursa FOTO: Mediafax Foto

El a arătat că este necesar ca PSD să fie schimbat total, inclusiv prin limitarea puterii „baronilor locali” în adoptarea deciziilor de partid.

Ponta a reluat totodată ideea că va demisiona din postul de prim-ministru dacă Iohannis dorește să numească în funcție o altă persoană agreată de PSD.

Întrebat de jurnaliști în ce condiții ar fi dispus să demisioneze, premierul a mai spus că niciun guvern nu poate păstra mandatul fără sprijinul Parlamentului.

„Dacă nu mai există sprijin parlamentar, niciun prim-ministru și nici un guvern nu poate continua”, a spus Ponta.

Întrebat dacă va demisiona însă și în cazul în care președintele ales Klaus Iohannis îi va cere acest lucru, precum actualul președinte Traian Băsescu, Ponta a răspuns că este convins că Iohannis va fi un altfel de președinte, care își va îndeplini atribuțiile constituționale, el fiind obligat, ca prim-ministru, să conlucreze cu acesta, în regulile stabilite de Constituție.