„Nu am ce să răspund pentru că nu vreau să transform Comisia Europeană într-o casă a bârfelor. Eu cred că sunt date concrete și, din acest punct de vedere, vă asigur de onestitatea și integritatea mea. Sunt uluită de acest atac și suntem toți șocați, inclusiv în cabinet, pentru că nu există nicio evidență, nicio bază față de nimic din ce se scrie acolo”, a declarat, joi, comisarul european, care a participat la reuniunea de la București a Grupului de comunicatori ai politicii de coeziune (grupul INFORM).
Crețu a mai spus că nu știe la ce săptămână se referă programul său la care face referire articolul și a dat asigurări că programul său este foarte încărcat.
„Eu nu știu ce săptămână anume a primit acel jurnalist din partea celui frustrat din cabinetul meu care a oferit acel program, dar eu vă rog să luați programul meu pe tot anul și să-mi spuneți dacă nu aveam și eu dreptul la un weekend, care este citat acolo și care este printre puținele weekend-uri pe care mi le-am luat într-un an de zile”, a afirmat Crețu.
Comisarul european a mai spus că articolul publicat de Politico „nu are nicio legătură cu jurnalismul de investigație sau de orice alt fel” și că își dorește să fie judecată în funcție de realizările sale din ultimul an.
„Am anunțat( joi, la Bruxelles – n.r.) că pentru perioada 2014-2020 am adoptat toate programele operaționale, 205 programe operaționale pentru cele 28 de state membre, am vizitat 24 de țări în acest an încercând să rezolvăm problemele, unele țări le-am vizitat de două ori, cum sunt Italia și Grecia pentru care am adoptat măsuri excepționale într-o situație de criză excepțională. Pe lângă aceste programe operaționale sigur că am încercat să reducem dezangajarările de fonduri și, fiind în România, sunt bucuroasă să spun că față de estimările pe care le aveam cu un an în urmă, practic aceste dezangajară de fonduri au scăzut cu 90%, potrivit estimărilor DG Regio”, a adăugat Corina Crețu.
Site-ul Politico.eu. scrie că, potrivit unor foști și actuali angajați ai cabinetului Corinei Crețu, biroul comisarului desemnat de România este în haos, după plecarea mai multor membri ai personalului, printre care șeful său de cabinet, adjunctul acestuia și responsabilul de comunicare.
Conform Politico, aproape jumătate dintre colaboratorii comisarului european pentru Politică Regională Corina Crețu au demisionat în primul său an de mandat, din cauza obiceiurilor acesteia, precum tendința de a îmbina călătoriile oficiale și cele personale sau sarcinile atribuite angajaților – spălarea rufelor, cumpărături sau transportarea unor membri ai familiei cu mașina.