Reacția lui Ponta pus în fața „retragerii din decembrie”. „Dacă asta ați înțeles…”

Publicat: 07 04. 2014, 13:39
Actualizat: 07 04. 2014, 17:39

Varianta retragerii sale din politică la finalul anului, așa cum a fost sugerată într-un mesaj postat vineri pe pagina sa de Facebook, l-a amuzat pe Victor Ponta. Întrebat astăzi, după o dezbatere legată de prezența României de 10 ani în NATO în ce calitate intenționează să avanseze la finalul anului propuneri de majorare a bugetului Apărării în condițiile în care mesajul său recent menționa o retragere după prezidențiale pentru a petrece mai mult timp cu familia, premierul a râs. „Dacă asta ați înțeles dumneavoastră…”, a dat el de înțeles că retragerea nu este, în realitate, o variantă pe care să o ia în calcul.

Planurile asumate ale lui Victor Ponta sunt tot cele legate de Guvern. „Eu vorbesc de calitatea de șef al Guvernului care va trebui să întocmească pentru Parlament proiectul de buget pentru 2015″, a susținut el.

Liderul PSD nu a exclus însă complet scenariul unei candidaturi la prezidențiale, discutat în partid în acest moment, dar condiționat de rezulatul europarlamentarelor, ca și de decizia personală a premierului. „Eu nu pot să fac singur un buget nici dacă sunt președinte, nici dacă sunt premier, nici dacă sunt patriarh”, a mai spus Ponta.

 

Mesajul lui Ponta a fost tradus sâmbătă partidului de către Liviu Dragnea. „Eu am citit altfel acest mesaj. Că nu se retrage din viața politică. Se retrage din disputa politică și poate se gândește să se retragă la Cotroceni după alegerile prezidențiale”, le-a sugerat Dragnea liderilor județeni, adăugând însă că „nimeni nu poate fi împins să candideze”.