REFERENDUM 2012. Numărătoare paralelă USL. „Până la ora 23.00 au votat 48.5%. Se adaugă 6 – 700.000 de pe liste suplimentare, 150 – 200.000 din afară, câteva sute de mii din urnele mobile”

REFERENDUM 2012. Numărătoare paralelă USL. Până la ora 23.00 au votat 48.5%. Se adaugă 6 - 700.000 de pe liste suplimentare, 150 - 200.000 din afară, câteva sute de mii din urnele mobile
Publicat: 30/07/2012, 01:08
Actualizat: 29/07/2014, 18:23

USL face numărătoarea paralelă la REFERENDUM 2012, iar liderii Uniunii spun că PREZENȚA LA VOT până la ora 23 a fost de peste jumătate plus unu din cei înscriși pe listele electorale, președintele suspendat Traian Băsescu urmând să fie demis. La ora 21.30, vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, a anunțat că sunt cozi la secțiile de vot, iar după calculele USL până la ora 23 vor vota 52% din cei înscriși pe listele electorale. Conducerea USL a spus că 87% din cei care au votat au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

UPDATE 01.00 Senatorul PSD, Dan Șova, a declarat că numărătoarea paralelă a PSD indică o prezență la vot de 48,5% la care se adaugă aproximativ un milion de voturi care nu s-au numărat și care provin: 6 – 700.000 din listele suplimentare, 150 – 200.000 din afara granițelor și câteva sute de mii din urnele mobile.

„Avem vești foarte bune. Ne bazăm pe numărătoarea noastră , avem toată convingerea că după datele proceselor verbale vom avea 52%”, a spus Șova.

UPDATE 22.15 Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat că potrivit numărătorii paralele efectuată de USL la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, președintele suspendat va fi demis.

„Am numărat peste 9,2 milioane de voturi. 87% dintre români au votat împotriva lui Traian Băsescu”, a declarat senatorul PSD Dan Șova.

UPDATE 22.20 Senatorul PSD, Dan Șova, a spus că prezența la vot este la ora 22.00 de 48%. Potrivit estimărilor USL, până la ora 23 vor vota peste 52% din ce înscriși pe listele electorale.

„În 45 de minute îl putem trimite acasă pe Traian Băsescu, ni s-a impus acest prag în condițiile unui dublu boicot, al PDL și al maghiarilor”, a adăugat Șova.

El a dat asigurări că toți românii care se vor afla la ora 23.00 în secțile de votare vor putea să-și exercite acest drept.

UPDATE 21.30 Vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat că prezența la vot, potrivit numărătorii paralele a USL, este la ora 21.00 de 45%.

„În jurul orei 23 peste 52% dintre români vor fi fi votat astăzi. Votează 700.000 de români pe oră”, a spus Relu Fenechiu, care i-a îndemnat pe susținătorii lui Traian Băsescu să iasă la vot pentru a nu-l transforma pe acesta într-o „fosilă politică”.

UPDATE 20.00 Vicepreședintele PNL, Eugen Nicolăescu, l-a somat pe președintele suspendat Traian Băsescu să voteze la referendum și să ceară același lucru și susținătorilor săi.

„Președintele României este primul chemat să respecte Constituția și legile țării. La sugestia lui Traian Băsescu, CCR a obligat să introducă cvorum la referendum. La vremea respectivă, Traian Băsescu a solicitat cetățenilor să se prezinte la vot. Când a văzut că scorul este defavorabil, a cerut să nu se mai prezinte la vot. Altfel Traian Băsescu trebuie să plece de acum acasă”, a spus Nicolăescu.

Potrivi numărătorii paralele a USL, prezența la vot la ora 19.30 a fost de 39,6%, adică aproximativ 7 milioane din cei cu drept de vot.

„Sunt multe acțiuni de intimidare a cetățenilor de a participa la vot. De preoți care servesc cauza PDL și este absolut de neînțeles, primari, consilieri care amenință cetățenii”, a declarat Nicolăescu.

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a spus că prezența redusă a etnicilor maghiar la vot a fost determinată de apelurile premierului ungar Viktor Orban, de cele ale lui Laszlo Tokes si de cele ale PCM.

UPDATE 19.40 „De acum vine valul, iese lumea la vot”, spun liderii USL care se arată optimiști în ceea ce privește îndeplinirea condiției de prezență pentru referendumul de demitere. Potrivit numărătorii paralele a USL, prezența la vot era la ora 19 de aproximativ 37%.

„Avem procentele de la ora 17 de la locale, dar avem două ore în plus pentru vot”, afirmă cei din USL.

UPDATE 17.50 Dacă în cursul dimineții liderii USL se declarau mulțumiți de prezența la vot, după amiază situația s-a schimbat. Astfel dacă dimineața mesajele despre prezență erau „suuper”, după orele prânzului mesajele erau de „îngrijorare” și „se joacă”. Dând vina pe căldură, liderii Uniunii susțin că lumea așteaptă seara pentru a ieși să voteze. Astfel în intervalul 14 – 17, procentul celor care au votat, potrivit numărătorii paralele a USL este de 6%. Astfel, prezența la vot pentru întreaga zi, până la ora 17, a ajuns la 27%.

Printre județele care nu au reușit să mobilizeze electoratul se numără Bistriția Năsăud, mai multe județe din Transilvania, dar și județul Constanța (în special în mediul rural) sau Ialomița.

Comparativ cu alegerile locale, prezența la vot este mai mică cu aproximativ 11 – 12% (raportat la ora 17.00). Pentru a fi validat referendumul de demitere, 9,1 milioane de români trebuie să se prezinte la urne.

UPDATE 14.00 Până la ora 14, aproximativ 20% din ce înscriși pe liste electorale s-au prezentat la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, susțin cei din USL care citând rezultatele propriei numărători paralele. Bucureștiul se află printre zonele fruntașe, spre deosebire de alegerile locale unde s-a clasat pe ultimul loc. „Estimasem 40% prezență în București”, au spus cei din USL.

Liderii USL au declarat pentru gândul că dintre cei care au votat 90% s-au pronunțat pentru demiterea lui Traian Băsescu.


Potrivit numărătorii paralele efectuate de cei de la USL, prezența la vot la ora 11% era de aproximativ 13,7%. „Prezența este mai bună decât la locale în multe zone, iar în București lumea iese la vot. Nu vrem să demobilizăm lumea cu date prea încurajatoare, vrem ca lumea să iasă la vot în continuare”, au declarat pentru gândul lideri din USL.

„Sunt aproximativ două milioane de voturi la ora 11„, au precizat surse din USL.La numărătoarea paralelă a USL la ora 09.00 prezența la vot era de 4,62%, la ora 10.00 prezența la vot era de 9,14%.

„Este bine. Prezenta este la fel ca la locale, dar mai avem două ore în plus, de la ora 21 la ora 23”, a spus un lider PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un...
Xonia, victima testelor mincinoase ale Poliției. Falsul pozitiv la DrugTest i-a răvășit viața
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Măsură inedită luată de administratorii unei rezervații pentru koala. De ce a fost nevoie de...
×