REFERENDUM 2012. Cezar Preda: România, în criză totală 40 de zile. Organizatorii referendumului contestă organizarea

Publicat: 02 08. 2012, 17:48
Actualizat: 03 02. 2019, 04:37

„Nu comentăm decizia Curții Constituționale, putem comenta efectele ei. România va fi în criză totală timp de 40 de zile. Cei care au organizat referendumul și-au contestat propria organizare. Nu mai există alt responsabil pentru criză decât USL care a organizat și a contestat organizarea”, a precizat Cezar Preda.

În opinia lui Cezar Preda, „USL nu contestă numai acest referendum care nu i-a ieșit cum a vrut, contestă și alegerile locale, parlamentare și europarlamentare”.

Curtea Constituțională a anunțat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menționând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente și că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În același timp, Curtea Constituționlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestațiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României.