REFERENDUM 2012. PDL Cluj l-a reclamat pe un primar PSD, pentru că apropiații săi au împărțit buletine de vot într-o comună

REFERENDUM 2012. PDL Cluj l-a reclamat pe un primar PSD, pentru că apropiații săi au împărțit buletine de vot într-o comună
În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) în legătură cu faptul că, în Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă
Publicat: 29/07/2012, 20:46
Actualizat: 29/07/2012, 20:46

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) în legătură cu faptul că, în Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de PDL Cluj, persoane apropiate primarului din Chinteni identificau persoanele care nu au fost la vot și încercau să le determine să participe la procesul electoral, spunând că, în caz contrar, nu vor mai beneficia de serviciile Primăriei.

„PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj în legătură cu faptul că în satul Măcicașu, comuna Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă. De asemenea, persoane apropiate ale primarului identificau persoanele care nu au fost la vot și încercau să le determine să participe la procesul electoral, în caz contrar nu vor mai beneficia de serviciile Primăriei sau chiar își vor pierde locurile de muncă. Considerăm că aceste fapte constituie abuzuri și se încadrează în latura penală”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții PDL Cluj au cerut BEJ să sesizeze organele competente „pentru a lua măsurile necesare și legale care se impun”.

Democrat-liberalii clujeni au afirmat că este de condamnat „comportamentul ilegal al primarului din comuna Chinteni de a se implica în procesul electoral prin încălcarea flagrantă a legilor în vigoare”.

„Considerăm că aceste practici sunt caracteristice perioadelor comuniste, iar USL nu face decât să confirme lovitura de stat demarată contra statului de drept, a democrației și a tot ceea ce semnifică valorile europeane. Condamnăm dur astfel de practici staliniste și ne exprimăm încrederea că cetățenii acestei țării nu trebuie să fie părtași la hoția promovată de către cei de la USL, dacă ne dorim să trăim în continuare într-un stat cu adevărat european și democratic”, au mai arătat reprezentanții PDL Cluj.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a respins acuzațiile PDL Cluj și a spus că reprezentanții acestui partid dezinformează.

„Nu este nimic adevărat din acuzațiile PDL Cluj. Văd că cei de la PDL nu se lasă de obiceiul lor de a dezinforma. Eu nu au dat nimănui indicații cum să voteze, nici apropiați ai mei. Să le fie rușine celor de la PDL Cluj. Voi face un denunț penal împotriva lor pentru defăimare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Lucia Suciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
De unde vin în România cele mai multe produse contrafăcute?