Remus Cernea a făcut proiectul de lege privind parteneriatul civil între două persoane, indiferent de sexul acestora
După ce a tot promovat ideea parteneriatului civil și după ce președintele Traian Băsescu a declarat că nu se împotrivește căsătoriilor între persoane de același sex, deputatul Remus Cernea a elaborat și un proiect de lege în acest sens. Mai mult, Cernea aleargă după semnătura președintelui PNL, Crin Antonescu, pe care susține că i-a promis-o.
„I-am spus acum, după ce i-am înmânat proiectul, să-mi dea semnătura pe care mi-a promis-o, dar mi-a zis că e timid și că nu vrea să fie primul care semnează”, a declarat Cernea, contactat de gândul, care a vorbit în repetate rânduri de parteneriate civile între persoanele de același sex.
Astfel, potrivit inițiativei legislative, pe care Cernea a precizat că o va depune săptămâna viitoare în Parlament, parteneriatul civil se definește ca un contract încheiat între două persoane fizice, în urma căruia cei doi vor putea avea un domiciliu comun, dar și bunuri, cheltuieli și datoriile comune.
Pentru ca două persoane să poată încheia un parteneriat civil, este nevoie, potrivit proiectului de lege, ca fiecare dintre ei să aibă minim 18 ani, cel puțin unul dintre ei să fie cetățean român sau să aibă domiciliul în România și să nu mai fie parte a altui parteneriat civil sau căsătorie.
Practic, cei care îndeplinesc aceste condiții, vor depune un dosar cu actele necesare în fața notarului public din localitatea în care își are unul dintre ei reședința sau domiciliul, urmând ca dosarul să fie înregistrat în „Registrul pentru evidența parteneriatelor civile”.
„În Europa foarte multe țări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de același sex. Eu am anunțat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de același sex pe model francez”, a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferință de presă susținută la cabinetul său parlamentar din municipiul Constanța.