Moraru spune că exit-poll-urile nu au luat în calcul diaspora și susține că un rezultat Ponta – 37% – Iohannis – 32 sau 33% este previzibil.
”Este ușor surprinzător în sens plăcut revirimentul cumva al zonei urbane și este clar o creștere a prezenței mediului urban coroborată cu o cădere, se pare — dar trebuie să așteptăm până la sfârșitul zilei — de 3, 4 dacă nu 5 procente a ruralului față de 2009. Urbanul a ieșit ușor mai mult la vot decât în 2009 și ruralul a pierdut câteva procente semnificative. În București au fost mult mai mulți votanți decât în 2009. (…) În 2009 o parte de dreapta, în special din urbanul mare și din București, nu a mers la vot pentru că a încercat să sancționeze cumva ‘performanța generală’ a dreptei de la vremea respectivă și ea s-a transferat nu numai la locale, ci și cumva pe Traian Băsescu, la vremea respectivă”, a spus Moraru, potrivit Agerpres.
Cât despre rezultatele obținute de Monica Macovei, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu, Moraru a precizat că au fost candidaturi de ambiție și că au încercat să potențeze lansarea unor proiecte politice de partid.