Robert F. Kennedy Jr. se retrage din cursa prezidențială și anunță că îl va susține pe Donald Trump: „Va face America sănătoasă din nou”

Robert F. Kennedy Jr. se retrage din cursa prezidențială și anunță că îl va susține pe Donald Trump: „Va face America sănătoasă din nou”
Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 24/08/2024, 11:51
Actualizat: 24/08/2024, 12:23

Robert F. Kennedy Jr., fiul fostului procuror Robert F. Kennedy și nepotul fostului președinte american John F.Kennedy (ambii frați asasinați), și-a suspendat campania prezidențială.

RFK Jr. (70 ani), activist anti-vaccin și politician independent (fost membru al Partidului Democrat) a anunțat că se retrage din cursa pentru președinția SUA, potrivit Washington Post. 

În sondaje, el avea între 2 și 6%. Fostul candiat independent a declarat că îl va susține pe candidatul nominalizat al Partidului Republican, Donald Trump.

Este primul Kennedy care votează cu republicanii. El provine dintr-o mare familie de democrați

Robert Francis Kennedy Jr (născut în 1954) este primul membru din marea familie Kennedy care devine susținător al Partidului Republican. Familia sa a fost de patru generații un mare pilon al Partidului Democrat. Înaintașii lui au servit în funcții publice încă din secolul 19.

Străbunicul său, Patrick Joseph Kennedy (1858 – 1929), fiul unor imigranți irlandezi catolici,  a fost membru al Camerei Reprezentanților și senator în Massachusetts, între 1884 și 1895.  Bunicul său,  Joseph Patrick Kennedy Sr. (1888 –1969), a fost ambasadorul SUA în Marea Britanie și membru influent al Partidului Democrat.

Tatăl său, Robert Francis Kennedy (1925 – 1968), a fost senator democrat și Procurorul General al SUA. La momentul asasinării tatălui său în 1968 ]n Los Angeles, Robert F. Kennedy Jr. avea 14 ani. Unchiul său, John Fitzgerald Kennedy (1917 – 1963), a fost senator democrat și cel de-al 35-lea președinte american. El a fost asasinat la Dallas, pe 22 noiembrie 1963.

De la stânga la dreapta - Străbunicul, bunicul, unchiul și tatăl politicianului Robert F. Kennedy Jr. : Patrick Joseph Kennedy (1858 – 1929), Joseph Patrick Kennedy Sr. (1888 –1969), Robert Francis Kennedy (1925 – 1968), John Fitzgerald Kennedy (1917 – 1963). Sursa Foto -Wikipedia Commons
De la stânga la dreapta – Străbunicul, bunicul, unchiul și tatăl politicianului Robert F. Kennedy Jr. : Patrick Joseph Kennedy (1858 – 1929), Joseph Patrick Kennedy Sr. (1888 –1969), Robert Francis Kennedy (1925 – 1968), John Fitzgerald Kennedy (1917 – 1963). Sursa Foto -Wikipedia Commons

Robert F. Kennedy Jr. se retrage din cursă

Anunțul retragerii din cursa prezidențială a fost făcut la mitingul republican din Arizona, la Desert Diamond Arena, vineri, 23 august.

„În seara asta, am să-l prezint pe omul care a fost campionul pentru multe valori pe care le împărtășim pentru mult timp. Este foarte discret, dar foarte bine respectat. Îl cunosc de 16 luni. Robert F. Kennedy Jr. Și merită! ”, a strigat Donald Trump în discursul de la miting.

Mulți participanți l-au aclamat: „Bobby, Bobby, Bobby!”.

„La câteva ore după tentativa de asasinare de la Butler, am primit un apel de la un avocat pentru alimentație sigură. A luptat mulți ani pentru a stopa corupția”, a spus politicianul.

„Și aceste instituții sunt conduse de marile companii de procesare a alimentelor, de marile companii chimice care ar trebui să fie reglementate și m-a întrebat în aceea seară dacă aș putea să vorbesc cu președintele Trump. I-am spus, desigur,  și la câteva minute după, am primit telefon de la președinte și am avut o convorbire foarte bună și m-a invitat să ne vedem în câteva zile în Minneapolis. Și după câteva săptămâni, ne-am întâlnit în Florida”.

Trump și Kennedy, pentru o „Americă mai sănătoasă”

Kennedy spune că a vorbit cu Trump și a observat că aveau cauze comune:

„Țelul nostru este să avem hrană sănătoasă și să punem capăt epidemiilor de boli cronice. Copiii noștri sunt cei mai bolnavi copiii din lume. Nu vreți copiii mai sănătoși? Nu vreți eliminarea chimicalelor din mâncarea noastră? Și nu vreți ca agențiile de reglementare să fie libere de corupția corporatistă?”, a spus Kennedy în timp ce participanții strigau „Da”.

RFK Jr.: America să nu se mai implice în „războaie costisitoare”

„Și asta mi-a spus președintele Trump că vrea. Și mi-a spus că vrea să pună capăt stăpânirii neoconservatoare (referire la politicile administrației președintelui George W. Bush și ale senatorului defunct John McCain) asupra politicii externe a Statelor Unite. A spus că nu mai vrea războaie de 200 trilioane de dolari, că nu mai vrea să dăm 200 miliarde de dolari Ucrainei și să folosim banii aici, în SUA”, a mai spus Kennedy care s-a opus intervenției SUA în Irak și ajutorării financiare și militare a Ucrainei în fața invaziei rusești.

„Și mi-a spus că pentru o Americă sigură, trebuie să reconstruim industria  și clasa de mijloc a acestei țări. Și nu vreți un președinte care să protejeze libertatea Americii în fața totalitarismului? (referindu-se la politicile de stânga ale administrației lui Joe Biden). Nu vreți un mediu mai sigur pentru copiii noștri? Nu vreți să le dați mâncare mai sănătoasă care să nu le provoace cancer și alte boli cronice? Și nu vreți un președinte care să facă America sănătoasă din nou?”, a spus Kennedy, aclamat de susținătorii lui Trump.

Donald Trump a promis că va desecretiza „toate documentele referitoare la asasinarea lui John F Kennedy” dacă va fi ales preşedinte pe 5 noiembrie.

Citește și: Robert Kennedy Jr. dă vina pe CIA pentru ASASINAREA lui John F. Kennedy: „Există dovezi copleșitoare. Este dincolo de orice îndoială rezonabilă”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Prezentatoare TV, trimisă la psihiatrie! S-a ales cu brățară la picior, după ce a terorizat...
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
SPECIAL 50 de ani de la apariția filmului „Păcală“, poznașul care a cucerit toate generațiile
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Orașul care este cel mai bine păstrat secret al Europei. Ape turcoaz, poduri emblematice și...
Primele imagini cu Radu Mazăre alături de familie și de prieteni! Ce au făcut, în...
Cum arată Angelina Jolie, la 49 de ani, după ce a ales să-și taie sânii,...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de caniculă. Maximele pot ajunge şi la 35...
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
Mai multe localități din județul Constanța au rămas fără apă din cauza furtunilor care au...
Doliu în showbiz! Grasu a murit după ce s-a prăbușit de pe scenă!
Codul Rutier 2024: La ce distanță poți parca de trecerea de pietoni?
Armata israeliană a găsit şase cadavre într-un tunel Hamas care aparţin unor ostatici
PRIMUL lucru pe care-l pierdem când îmbătrânim
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
Dispare ciocolata. La asta chiar nu ne-am fi așteptat
Tristan Tate, surprins la cină alături de o ispită de la Insula Iubirii, sezonul 8!...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Alin Oprea, dezvăluiri dureroase despre tatăl său: „Tatăl meu nu a venit nici măcar la...
Ion Țiriac, surprins de rugămintea lui David Popovici: "Cum adică, mă?"
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Unui pește orb îi cresc papile gustative pe față pe măsură ce îmbătrânește