Robert Negoiță, după audieri: ”Dacă nu era chestiunea asta, nici nu știați că am doctorat”

Publicat: 21 09. 2016, 12:38

„Nu am avut niciodată niciun avantaj. Nici nu l-am pus prin CV, dacă nu era chestiunea asta, niciunul dintre dumneavoastră nu știați că eu am doctorat. Mi s-a părut o chestiune interesantă. Toată lumea făcea, de ce nu? Nu știu dacă era perfect. Nu cunosc toate detaliile, de aceea am avut un îndrumător”, a declarat, la ieșirea de la Parchetul General, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță.

Întrebat de unde s-a inspirat pentru lucrarea sa de doctorat, edilul a transmis că „din foarte multe lucrări”, iar în ceea ce privește corectitudinea citării surselor, Robert Negoiță a precizat că, din ce știe el, „ele sunt menționate, dar a înțeles că nu au fost menționate corect”.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au în lucru un dosar penal privind lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță, după ce Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 1, având suspiciuni că teza este plagiată.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activității Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală „in personam”.

Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care își însușește, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor și o prezintă ca o creație intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală”.

Ministerul Educației anunța, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, instituția de învățământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

Robert Negoiță este doctor în Științe Juridice din anul 2012, când și-a dat doctoratul la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, teza fiind intitulată „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”.