Robert NEGOIȚĂ: Eu pe urbanism nu semnez NIMIC. Am delegat. Tot ce înseamnă urbanism avizează viceprimarul

Publicat: 15 10. 2024, 11:53
Actualizat: 15 10. 2024, 12:02

This browser does not support the video element.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a explicat marți că nu a semnat autorizația lucrării la Planșeul Unirii, ci a delegat atribuția. „Tot ce înseamnă urbanism avizează viceprimarul”, a transmis Negoiță, înaintea reuniunii Consiliului Național al PSD.

Dacă vă uitați în lege, în București sunt două instituții care autorizează. Tot ce înseamnă zone protejate și monumente istorice e Primăria Generală, tot ce înseamnă restul, în afară de asta, sunt primăriile de sectoare. Nu contează cine e proprietarul, a spus Robert Negoiță despre autorizația de urgență dată Primăriei Sectorului 4 pentru Planșeul Unirii.

Negoiță a declarat că știa despre autorizația de urgență, dar că nu a semnat întrucât era „plecat cu treabă”.

Eram plecat cu treabă. Eu am delegat. Tot ce înseamnă urbanism avizează viceprimarul.

Știam de ea. Eu nu semnez nimic din ce ține de urbanism. Eu am delegat asta de mult, fără legătură cu subiectul. Eu pe urbanism nu semnez nimic. Legea prevede. Pentru că nu le pot face eu pe toate. Și ca să vă zic așa foarte direct, eu n-am păstrat nimic în atribuțiile mele din ce se poate delega. Deci, tot ce poate fi delegat, am delegat, a adăugat Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a completat că planșeul ar trebui făcut, pentru că altfel „ne facem de râs”.

Cred că ar trebui făcut planșeul ăla că să nu ne facem de râs. O să ne râdă oamenii de noi. E în mijlocul orașului, kilometrul zero, ajunge să se surpe. Nu e în stare să-l facă (n.r. Nicușor Dan) și nici pe alții nu lasă să-l facă, a mai declarat edilul Sectorului 3.

Despre scenele de luni seara, când s-a intrat cu excavatoarele peste gardurile montate de reprezentanții Primăriei Sectorului 4, Negoiță a spus că sunt „incalificabile”.

CITEȘTE ȘI: