Prima pagină » Știri politice » România încă nu a trimis C.E. nominalizarea pentru funcția de COMISAR european. Termenul limită bate la ușă

România încă nu a trimis C.E. nominalizarea pentru funcția de COMISAR european. Termenul limită bate la ușă

România încă nu a trimis C.E. nominalizarea pentru funcția de COMISAR european. Termenul limită bate la ușă

Comisia Europeană încă așteaptă nominalizările pentru funcția de comisar european. Opt state membre ale Uniunii Europene nu au trimis nicio propunere, iar printre acestea se numără și România, scrie capital.ro.

Termenul limită până la care Ursula von der Leyen trebuie să primească numele comisarului european desemnat de România este 30 august.

Ce țări nu au trimis propunerea

Țările care nu au trimis propunerea sunt România, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Lituania, Luxemburg și Portugalia. Potrivit sursei citate, se pare că instituția european a înaintat mai multe cereri pentru această funcție.

Cipru l-a nominalizat, deja, pe Costas Kadis ca viitor comisar european, anunț făcut purtătorul de cuvânt al Executivului de la Nicosia.

Se pare că Ursula von der Leyen a cerut statelor membre să propună fiecare câte un bărbat şi o femeie. Mai multe țări au ignorat, însă, cerea, Irlanda, Cehia și Cipru nominalizând doar un bărbat.

În România s-a vorbit despre nominalizarea lui Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

Ursula von der Leyen și scandalurile în care este implicată

Germania, considerată motorul economiei Europei, este reprezentată la Bruxelles chiar de Ursula von der Leyen, care luna trecută a obţinut voturile necesare în Parlamentul European pentru un al doilea mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene.

Europarlamentarii au votat astfel:

  • 401 voturi pentru;
  • 284 împotrivă;
  • 15 abţineri.

Totuși, actuala șefă a C.E. este implicată în mai multe scandaluri.

În primul rând, vorbim despre procesul privind transparența contractelor de vaccinuri anti-Covid. Tribunalul General al UE a hotărât că decizia Comisiei Europene de a ascunde de la publicare părți însemnate din contractele privind achiziția de vaccinuri conține „iregularități”.

De asemenea, CE a ascuns părți din aceste contracte, susținând că ar apăra interesele comerciale ale firmelor producătoare.

Printre părțile din contract ce nu au fost făcute publice se numără și partea care vizează plata despăgubirilor pentru cei care au efecte adverse.

CITEȘTE ȘI:

Mihai Tudose, despre varianta ca Victor Negrescu să fie viitorul comisar european: Este FOARTE bun

Marcel Ciolacu va face nominalizarea pentru COMISAR european după consultări cu președintele Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și