România se ,,TOPEȘTE”! Premierul a convocat Comandamentul pe Energie. Ciolacu: ,,Ne așteaptă în continuare o vară provocatoare”

Publicat: 19 07. 2024, 07:15
Actualizat: 19 07. 2024, 10:30

This browser does not support the video element.

În contextul în care consumul de energie a crescut în ultimele săptămâni, ca urmare a valului de caniculă, iar penele de curent sunt tot mai dese și în același timp am ajuns să importăm energie la prețuri mari, premierul Marcel Ciolacu caută soluții urgente, astfel că vineri, la ora 09:00, va fi o întâlnire în regim de urgență.

UPDATE

Reuniunea de la Guvern s-a încheiat după mai mult de o oră de discuții. Membrii comandamentului au discutat, printre altele, despre capacitatea de producție a energiei.

Știrea inițială.

La Comandamentul pe Energie se vor reuni la aceeași masă premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanții ANRE, Transelectrica, ai Asociației Producătorilor de Energie Electrică, Asociației Companiilor de Utilități din Energie (Operatorii de Distribuție), Asociației Furnizorilor de Energie din România și Consiliului Concurenței.

Anunțul comandamentului a fost făcut de Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern, spunând că trebuie găsite soluții pentru toată vara.

Mâine dimineață, voi participa la ședința Comandamentului pe Energie, deoarece este nevoie să venim cu soluții eficiente pentru că ne așteaptă în continuare o vară provocatoare, a declarat Marcel Ciolacu.


CITEȘTE ȘI:

Ce face Ministerul Energiei pentru consolidarea rețelelor de distribuție a energiei electrice? Sebastian Burduja: „Am bătut orice record”