ȘASE PERSOANE cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ținute ostatice în Gaza / Niciun român nu a ieșit din Gaza vineri

Publicat: 03 11. 2023, 17:54

Ministerul Afacerilor Externe a informat vineri că sunt încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, pe lista ostaticilor din Fâșia Gaza.

Aceștia se adaugă celor patru ostatici deja anunțați de oficialitățile de la București.

În continuarea informațiilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că, în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza, se arată în comunicatul MAE.

Vineri dimineață, Autoritatea Generală pentru Treceri și Frontiere din Egipt a anunțat noi ieșiri ale cetățenilor străini prin trecerea Rafah Al-Bri. Pe lista publicată de autoritatea egipteană nu se află niciun cetățean român. Sunt peste 300 de cetățeni americani, 127 britanici, 51 germani, 19 italieni, 5 indonezieni și 2 mexicani.

CITEȘTE ȘI:

Liderul Hezbollah denunță vulnerabilitățile Israelului și amenință bazele SUA / Netanyahu: Armata israeliană face față luptelor ”pe toate fronturile”

Antony Blinken cere armatei israeliene să protejeze civilii / Premierul Irlandei crede că Israelul depășește limitele apărării