Prima pagină » Știri politice » Scandal în Comisia pentru revizuirea Constituției după ce două propuneri ale PPDD au fost respinse

Scandal în Comisia pentru revizuirea Constituției după ce două propuneri ale PPDD au fost respinse

Scandal în Comisia pentru revizuirea Constituției după ce două propuneri ale PPDD au fost respinse
Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituției au avut divergențe în ședința de miercuri, aceștia neînțelegându-se asupra unor propuneri de modificarea legii fundamentale. Mai precis, două propuneri ale PPDD, prima care ar fi limitat numărul de mandate parlamentare la două și a doua care ar fi interzis persoanelor care execută o sancțiune penală dreptul de a candida, au fost respinse.

Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituției au avut divergențe în ședința de miercuri, aceștia neînțelegându-se asupra unor propuneri de modificarea Legii fundamentale. Mai precis, două propuneri ale PPDD, prima care ar fi limitat numărul de mandate parlamentare la două și a doua care ar fi interzis persoanelor care execută o pedeapsă penală dreptul de a candida, au fost respinse.

Cu toate acestea, cei doi reprezentanți ai PPDD din Comisie, Haralambie Vochițoiu și Daniel Fenechiu, susțin că vor face această propunere pe altă cale, revenind cu ea la sfârșitul dezbaterilor Forumului Constituțional.

„Mâhnirea mea este că nu astăzi făceam Constituția, nu înțeleg de ce a trebuit să le respingă din start. Dacă românii spun la sfârșitul dezbaterilor că nu le vor, atunci ne lăsăm păgubași. Lăsați dreptul românilor să vorbească. Oricum, când se va reveni cu lucrul din teren, o să le propunem din nou”, a declarat Vochițoiu, pentru gândul.

Mai mult, deși aceste propuneri au fost respinse, președintele Comisiei, Crin Antonescu, a votat pentru ca ele să fie aprobate.

Pe lângă propunerilor pepedediștilor, au fost respinse încă două, una a celor de la PDL, referitoare la imunitatea parlamentară limitată la declarațiile politice, și cea a parlamentarilor UDMR care doreau ca în Constituție să nu mai existe sintagma de „stat național”.
 

Citește și