SCANDAL ÎN PDL. Deputatul de Constanța, Maria Stavrositu, a demisionat împreună cu alte 118 persoane

Publicat: 26 10. 2012, 14:57
Actualizat: 27 09. 2018, 23:41

Deputatul PDL de Constanța Maria Stavrositu a demisionat din partid, vineri, întrucât nu se regăsește pe listele de candidați ARD la parlamentare, aflându-se în conflict cu conducerea filialei județene, totodată anunțând că va candida ca independent și că odată cu ea 118 persoane au plecat din PDL.

Maria Stavrositu spune că este nemulțumită că nu s-a respectat o decizie a Biroului Permanent Național din luna februarie a acestui an, potrivit căreia că actualii parlamentari ai PDL vor candida în colegiile pe care le-au câștigat în 2008, iar schimbarea poate avea loc doar la inițiativa parlamentarului respectiv și cu acordul Biroului Permanent Județean.

Stavrositu spune că această decizie nu a fost respectată la nivel local, iar ea nu s-a regăsit pe lista de candidați ai Alianței România Dreaptă pentru alegerile parlamentare, însă a sperat că lucrurile vor fi lămurite de conducerea centrală a formațiunii, ceea ce nu s-a întâmplat.

Ea l-a acuzat pe președintele PDL, Vasile Blaga, că „dă tonul la haos și dezordine în partid”.

„Consider că atunci când în organizația Constanța domnește legea bunului plac, derapajul în atitudine, în comportament și chiar în limbaj, există un for lucid, un for superior care are înțelepciune și care reglează lucrurile spunând că hotărârea respectivă este valabilă pentru toți membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga. Aflu că și domnul Blaga este de părere că această hotărâre nu trebuie respectată, cuvântul liderului local, micului baron local, este mult mai important decât o decizie. În momentul în care președintele unui partid la nivel național are o asemenea atitudinea înseamnă că acest președinte dă tonul la haos și dezordine în acest partid, deci, toate speranțele că se poate construi în acest partid în acest moment ți se năruiesc”, a afirmat Maria Stavrositu.

Ea a anunțat că din acest motiv demisionează din PDL și consideră că nu mai are nici cea mai mică speranță că lucrurile se pot îndrepta.

„Decizia mea este de a părăsi acest partid. O fac cu sufletul greu. Am fost determinată să fac acest lucru atunci când nu am mai găsit nici cea mai mică speranță că se pot îndrepta lucrurile”, a afirmat Maria Stavrositu.

Deputatul a mai susținut că odată cu ea au demisionat din PDL, joi și vineri, alte 118 persoane care vor continua să fie alături de ea în noul proiect politic.

Stavrositu a mai spus că va candida independent la alegerile parlamentare, dar având PP-DD.

„Voi candida independent, dar pentru că independent total nu poți să intrii în Parlament decât cu 50 la sută, și vă mărturisesc că oricâtă încredere aș avea în echipa mea și în votul constănțenilor 50 la sută e imposibil de făcut pentru orice candidat independent, voi face un parteneriat cu o formațiune politică ce are șanse să intre în Parlament pentru a ne susține reciproc”, a explicat Maria Stavrositu.

Deputatul a mai afirmat că a primit oferte din partea PDL de a candida în Vâlcea și Teleorman, dar pe care le-a refuzat pentru că nu are nimic în comun cu aceste județe.

Totuți, Maria Stavrositu nu a decis dacă va candida în Colegiul 10 la Camera Deputaților, pe care îl reprezintă în prezent sau va alege Colegiul 4 Senat, acolo unde i-ar avea contracandidați pe Gigi Chiru, președintele organizației județene PDL Constanța, dar și cu Mircea Banias, actualul lider al PC Constanța, dar în trecut fost președinte al democrat-liberalilor constănțeni.

Maria Stavrositu este deputat din 2008. Până în vara acestui an a ocupat funcția de președinte al organizației municipale Constanța a PDL, fiind schimbată după ce a criticat conducerea județeană a partidului.