Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, consilieră locală USR la sectorul 1 al Capitalei, a lansat un atac dur pe contul său de Facebook, la adresa șefului de campanie al USR, Matei Păun, dar și a partidului. El a acuzat că soția sa a fost „denigrată și sabotată” în timpul campaniei de oamenii lui Păun și că acesta ar fi sprijinit de Roxana Wring, fosta candidată USB la sectorul 3, aceasta fiind „apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros”. De altfel, recursul la argumentele de tip Soros, folosite în campania electorală de PSD, USR sau ALDE, nu s-au oprit aici, soțul lui Armand acuzând că Matei Păun „a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament și USR sub 10%”.
Moroianu a cerut de asemenea socoteală USR pentru „tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partid a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR”. Tatăl lui Sergiu Moroianu, profesorul de matematică Mihnea Moroianu, a candidat și el pentru Parlament în Călărași.
„Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri și greșeli din partea `echipei de comunicare/campanie` coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun? Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie până și numele membrilor `echipei`. În fapt, Păun nu și-a depus fișa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu Pippidi drept fostul ei șofer personal”, a scris pe Facebook Sergiu Moroianu.
„Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Polițeanu. Păun a asociat imaginea USR cu activiștii LGBT și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament și USR sub 10%”, a mai scris soțul lui Clotilde Armand.
Moroianu a acuzat că Matei Păun ar fi „declanșat o campanie de denigrare și sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le «interzice» să o invite pe Clotilde. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe `servicii de consultanță` contractate fără licitație sau transparență, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit”.
El a mai susținut că Matei Păun i-a cerut lui Clotilde Armand să atace în emisiunile unde era invitată anumiți membri PNL, aceasta refuzând. Drept urmare, „Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată”.
Ulterior, Sergiu Moroianu și-a șters postarea de pe Facebook.
Nicușor Dan, președintele USR, a reacționat tot pe Facebook, arătând că „Matei Păun a activat voluntar, sacrificându-și timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorală pentru alegerile locale cât și în campania electorală pentru alegerile parlamentare. A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Național, pe care nu l-a depășit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susținerea mea și a Biroului Național”.
„Sunt mâhnit și uluit că Sergiu Moroianu lansează în spațiul public afirmații mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dușmanilor politici ai USR”, a transmis Nicușor Dan.
Clotilde Armand nu se află la prima ieșire în răspăr cu partidul din care face parte, ea exprimând o poziție favorabilă referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie. Ultimul său derapaj care a stârnit dezbateri a fost declarația referitoare la prezența la vot scăzută, Armand invocând epoca lui Ceaușescu, când prezența la vot era maximă.