„Am o propunere, rugămintea mea e să închidem ochii ca să pot să continui. Dacă ați închis ochii, eu am vrut prin telepatie să ne teleportăm la poartă, la Rahova. Deci acum suntem la poartă, la Rahova. Despre Rahova pot să vă spun că, indiferent de vorbe, mie mi-au fost furați trei ani din viață. Acești trei ani nu mai mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea pentru abuzurile făcute. Mie, acești trei ani nu mai mi-i dă nimeni. Am înțeles și cât am stat în pușcărie, a început să îmi placă acest cuvânt ‘pușcărie’, am avut două sentimente profunde, am avut multe”, a spus Voiculescu, la ieșirea din Spitalul Universitar, unde era internat de vineri cu suspiciune de ocluzie intestinală.
Voiculescu a declarat că, în perioada petrecută în detenție, îl dureau foarte tare pleoapele pentru faptul că petrecea peste jumătate din zi cu ochii închiși și că își crease „un fel de acvariu” al său, în încercarea de a trăi în spatele gratiilor.
„Mă dureau foarte tare pleoapele. Motivul – că stăteam mult cu ochii închiși. Pe timp de zi, stăteam mai mult de jumătate cu ochii închișI. Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu în care am încercat și am reușit să trăiesc. Cât poate trăi un om într-un acvariu? Dar am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment, poate cel mai greu de suportat, a fost regretul pentru că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost, practic, implicați în acest proces ca să pot eu să fiu adus la închisoare”, a afirmat Voiculescu.
Omul de afaceri i-a rugat din nou pe reporterii prezenți la fața locului să închidă ochii pentru o altă „teleportare”, de această dată „la Băsescu în birou” pentru a afla „cauza” pentru care a pierdut „trei ani din viață” în penitenciar.
„Acum am să vă rog să ne teleportăm din nou ca să vedem, pentru că am pierdut trei ani din viață și vă propun să ne teleportăm la Băsescu în birou și să auzim acolo cu toții cum spunea el, cum îi spunea Coldea lui, ‘mâine luăm judecătorul X, mâine o băgăm pe Camelia Bogdan’, cum știau și spuneau, cu câteva zile înainte, ‘o să îi dăm zece ani’. Cât de mult regreta doamna Bogdan că nu putea să îmi dea 20 de ani din cauza Codului Penal și așa aflăm, din gura lui Băsescu, cauza pentru care am pierdut trei ani din viață”, a mai spus Voiculescu.
În final, Voiculescu i-a rugat pe jurnaliștii din jurul său să țină „ochii mari deschiși” pentru a se uita „spre orizont”, unde omul de afaceri a spus că vede „o luptă pe viață, pe moarte, pe pușcărie, pe orice risc cu abuzurile”. În acest sens, Voiculescu a subliniat faptul că va lupta cu „toate forțele sale” cu abuzurile, ținând să precizeze că determinarea sa este mai „întărită de cei trei ani de pușcărie”.
„Și, ultima etapă, ultima abordare a mea e legată de viitor. V-am rugat de trei ori să închidem ochii. Acum o să vă rog să ținem ochii mari deschiși, mai ales dacă sunt albaștri, să ne uităm spre orizont. La orizont eu văd, în continuare, o luptă pe viață, pe moarte, pe pușcărie, pe orice risc cu abuzurile, cu abuzurile mai ales ale celor puternici mpotriva celor care nu se pot apăra singuri împotriva celor care au în ei dorința de a se apăra și nu au puterea de a o face. Voi continua cu toate forțele mele, mai ales că determinarea mea acum e întărită de cei trei ani de pușcărie, să lupt cu abuzurile. Cam astea au fost etapele – sunt planul medical, pușcărie, planul Băsescu, Coldea, Kovesi, Camelia Bogdan și acoliții lor și planul viitorului. O să ne mai vedem”, a mai spus fostul senator.
Întrebat de prejudiciul din dosar, Voiculescu a declarat că „nu e niciun prejudiciu acolo”.
„Decizia din opt august 2014 va fi de către justiția română demontată. E atacată”, a precizat Voiculescu.
Dan Voiculescu a fost eliberat condiționat, în urma executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani, primită în dosarul „ICA”. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul București și este definitivă.
Reamintim că fostul lider PC a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani, fiind acuzat că a fraudat privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Prejudiciul provocat statului, prin Ministerul Agriculturii, a fost de 60 de milioane de euro, sumă din care statul a recuperat de la cei condamnați doar o mică parte.
Voiculescu a executat doar trei ani de închisoare, beneficiind de limita de vârstă de 60 de ani, care îl făcea eligibil la executarea doar a unei treimi din pedeapsă, plus de faptul că ar fi scris 11 cărți în doar 12 luni și că a fost recompensat de penitenciar pentru bună purtare și pentru munci prestate