Schimbare majoră în tabăra Elenei Lasconi / Lucian Viziteu și-a dat DEMISIA din postura de manager de campanie

Publicat: 26 09. 2024, 15:30
Actualizat: 26 09. 2024, 15:34
Sursa FOTO: EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Elena Lasconi, candidatul USR la președinția României, se confruntă cu o schimbare semnificativă în echipa sa de campanie, după ce Lucian Stanciu Viziteu, managerul de campanie și primarul Bacăului, și-a anunțat demisia, potrivit surselor Gândul.

Lucian Viziteu și-a anunțat retragerea pe grupurile interne ale USR, invocând „motive de sănătate”, susțin surse politice din interiorul partidului.

Informația referitoare la demisia lui Viziteu a fost inițial publicată de G4Media, iar surse interne din USR au subliniat pentru HotNews că nemulțumirile privind procesul decizional opac și lipsa de transparență au jucat un rol crucial în această decizie.

E adevărat. Lucrurile sunt în derulare, avem o echipă bună și un candidat excelent. USR și Elena Lasconi rămân cele mai bune opțiuni pentru românii care își doresc o schimbare față de conducerile eșuate din ultimii 35 de ani, a spus Viziteu pentru HotNews.

Un alt aspect controversat legat de managementul campaniei a fost aducerea consultantului politic Bob Wickers, cunoscut pentru colaborările sale cu Ion Iliescu, Boris Elțîn și politicieni importanți din SUA.

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul de investigații Snoop.ro, firma lui Wickers va costa campania 175.000 de euro și va mai percepe încă 100.000 de euro dacă Elena Lasconi ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale.

Surse din USR au menționat că o altă mișcare controversată a fost aducerea lui George Rîpă ca consultant pentru campania Elenei Lasconi, ceea ce a alimentat și mai mult nemulțumirile interne.

Cu doar două luni rămase până la primul tur al alegerilor prezidențiale, această schimbare în echipa de campanie ar putea influența strategia USR și șansele de succes ale Elenei Lasconi în alegerile prezidențiale din acest an.

CITEȘTE ȘI:

Motivul pentru care Horia Tomescu a fost exclus din USR / „Vlad Voiculescu vrea să-i pună bețe în roate Elenei Lasconi” (surse)