Schimbări în noul Parlament: Validarea a doi deputați PSD, pusă sub semnul întrebării
„Nu este sigur dacă își vor mai completa dosarele”, a declarat președintele PSD Prahova Bogdan Toader, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă filiala a stabilit un termen limită până la care cei doi deputați vor depune actele care lipsesc din dosarele analizate de Comisia de validare.
De asemenea, deputatul PSD Florin Iordache a precizat, MEDIAFAX, că niciunul dintre cei doi deputați nu și-au completat dosarele de la ulltima întrunire a Comisiei de validare.
Camera Deputaților a validat până acum mandatele a 327 din cei 329 de deputați.
Andreea Cosma și Răzvan Ursu au intrat în Parlament în urma retragerii de pe listă a primarului comunei Cornu, Cornel Nanu și a vicepreședintelui Consilului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă.
În locul lui Cornel Nanu, care este primar al comunei Cornu din 1989, devine deputat următorul de pe lista PSD, consilierul local Ploiești, Răzvan Ursu, iar odată cu retragerea Ludmilei Sfârloagă, deputat ar deveni Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, fost președinte PSD Prahova.
Andreea Cosma este sora fostului deputat PSD Vlad Alexandru Cosma, condamnat la cinci ani de închisoare, alături de tatăl său, Mircea Cosma (fost președinte CJ Prahova), care a primit o pedeapsă de opt ani, fiind acuzați de atribuirea unor contracte, trafic de influență, dare de mită și abuz în serviciu, decizia nefiind însă definitivă.
Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, împreună cu fostul presedinte al CJ Prahova Florin Anghel (2004-2008), pentru vâzarea subevaluată a cazărmii „Ciuperceasca”, parte din activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetata pentru complicitate la abuz in serviciu.
„Amânarea validării mandatului unui deputat se propune de către Comisia de validare plenului Camerei Deputaților, pentru o dată ulterioară, dacă nu s-au putut clarifica, în termenul prevăzut, toate aspectele legate de soluționarea unor contestații și dacă deputatul în cauză nu a depus toate documentele cerute de legislația în vigoare pentru validarea mandatului său. În termen de cel mult 10 zile de la clarificarea problemelor care au justificat amânarea, Comisia de validare va propune validarea sau invalidarea mandatului, după caz”, potrivit Regulamentului Camerei Deputaților.