Școala de comună care atinge „PERFORMANȚĂ la cel mai înalt nivel” / Marcel Ciolacu, la școala din Cornu: Rivalizează cu cele mai bune școli din oraș

Publicat: 07 09. 2024, 15:43

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, sâmbătă, școala din comuna Cornu, despre care a afirmat că „rivalizează fără probleme cu cele mai bune unități de învățământ de la oraș”.

Iar acest lucru se datorează, în opinia premierului, unei administrații dedicate „binelui copiilor”.

De câte ori nu ați auzit că o școală de comună nu se compară cu una de la oraș?! Astăzi, la Cornu, am văzut că aceste lucruri sunt doar clișee atunci când există o administrație dedicată binelui copiilor.

Școala din Cornu, județul Prahova, ca și grădinița rivalizează fără probleme cu cele mai bune unități de învățământ de la oraș. Copiii vor începe aici școala în cele mai bune condiții, având la dispoziție cele mai moderne dotări. Ba chiar și acces gratuit la un bazin de înot construit în proximitatea școlii, a scris premierul pe Facebook.

În opinia lui Ciolacu, exemplul de la Cornu demonstrează că „atunci când există viziune și un proiect clar de accesare a banilor europeni este imposibil să nu existe rezultate”.

Școala Gimnazială „Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu a obținut recent statutul de „Școală inteligentă” datorită investiției recente de care s-a bucurat, cu ajutorul fondurilor europene, în modernizarea infrastructurii școlare.

Premierul Ciolacu a dezvăluit că vor urma și alte vizite în școli, „anunțate sau neanunțate”.


CITEȘTE ȘI: