Se ascut “cuțitele” între Geoană și Ciolacu / H.D. Hartmann: Geoană își imaginează susținerea PSD pentru PREZIDENȚIALE. Ciolacu joacă foarte bine

Publicat: 26/07/2024, 12:22
Actualizat: 26/07/2024, 13:09

În cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, analistul și profilerul H.D. Hartmann a comentat declarațiile premierului Marcel Ciolacu, care a afirmat că nu a discutat cu Mircea Geoană despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din partea PSD. Premierul a menționat, totuși, că ar dori să afle dacă există „chimie” între ei.

Hartmann a fost întrebat despre afirmația lui Geoană care ar fi spus că Ciolacu i-a propus să reprezinte partidul la alegerile prezidențiale.

„Nu! Eu cred că discuția a fost în visurile domnului Geoană”, a răspuns Hartmann, sugerând că întâlnirea nu a avut loc în realitate.

Referindu-se la poziția lui Ciolacu, Hartmann a explicat că acesta nu a negat niciodată clar o posibilă colaborare cu Geoană.

Domnul Geoană trebuie să-și exprime dorința de a fi sprijinit de PSD sau să ceară sprijinul PSD-ului. Mai sunt niște condiționări. Marcel Ciolacu joacă jocul foarte bine. Eu trebuie să-mi apăr locul. Dacă Geoană e candidatul PSD-ului la Președinție, eu rămân prim-ministru. Domnul Geoană mă ține prim-ministru cât dorește PSD-ul și cât câștigă alegerile. Deci, aici, din acest punct de vedere, eu îl înțeleg foarte bine pe Marcel. Marcel are tot dreptul și toată dreptatea. Problema este că uită-te ce nefăcută a făcut domnul Geoană, a declarat analistul politic.

El a comentat și opinia lui Remus Pricopie, care l-a acuzat pe secretarul general adjunct al NATO că își face o campanie politică de tip „clandestin” și că primește finanțare din partea unor oameni de afaceri.

Domnul Pricopie a zis bine: „Follow the money!”. Așa eu, care am criticat, apropo, SNSPA-ul pentru anumite poziționări, de fapt, la domnul Pricopie chiar mi-a plăcut ce a spus ultima dată. Hai să fim mult mai clari. Domnul Geoană se declară că nu este omul americanilor, s-a dus și el puțin. Mai dă-te cu limba puțin pe la suveraniști. Se mai declară că România este independentă și iubitoare. Dar cum se schimbă puțin treaba la NATO, cum nu-și mai anunță candidatura? Eu știam din surse sigure că el trebuia să-și anunțe candidatura imediat după Summit, într-o săptămână. Acum, pentru că a rămas secretar general, pleacă acela și vine olandezul zburător, nu-și mai anunță, a evidențiat analistul.

Hartmann a subliniat importanța funcției de secretar general adjunct NATO pentru Geoană, afirmând că acesta nu poate rămâne în funcție dacă dorește să candideze la Președinția României.

Geoană are o problemă în acest moment, el, dacă vrea să fie candidat la Președinție, trebuie să părăsească funcția de secretar general adjunct NATO. Nu poate să lingă până la final, să sugă de la țâța mamei NATO, pentru că asta îmi demonstrează că nu-l interesează România, a completat H.D. Hartmann.

Urmărește analiza integrală aici.

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU nu exclude o discuție cu Mircea GEOANĂ: „Dacă avem chimie unul cu altul, gândim la fel, avem aceleași principii”

Negocierile din „SUFRAGERII” pentru președintele României / H.D. HARTMANN: Mircea Geoană era pe listă, dar nu era PRIMUL

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Atac masiv” la sistemul circulației trenurilor de mare viteză din Franța. Traficul este foarte perturbat
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Trump speră că America „va şterge Iranul de pe faţa Pământului” dacă regimul de la...
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc...
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui...
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
De câte ori pe zi este indicat să facem duş. Iată cât şi cum să...
Un SCHELET ANTIC este atât de CIUDAT încât nimeni nu ÎNDRĂZNEȘTE să-l dezgroape!
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce...
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o...
Infracțiunile odioase care ar fi avut loc în palatul unde doctorița are cabinetul, în care...
Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin...
Ce au descoperit oamenii legii în cazul morții Sorin Nazîru, fostul al juniorilor de la...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Sindromul rar al „persoanei rigide”, tratat cu o terapie împotriva cancerului