În cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, analistul și profilerul H.D. Hartmann a comentat declarațiile premierului Marcel Ciolacu, care a afirmat că nu a discutat cu Mircea Geoană despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din partea PSD. Premierul a menționat, totuși, că ar dori să afle dacă există „chimie” între ei.
Hartmann a fost întrebat despre afirmația lui Geoană care ar fi spus că Ciolacu i-a propus să reprezinte partidul la alegerile prezidențiale.
„Nu! Eu cred că discuția a fost în visurile domnului Geoană”, a răspuns Hartmann, sugerând că întâlnirea nu a avut loc în realitate.
Referindu-se la poziția lui Ciolacu, Hartmann a explicat că acesta nu a negat niciodată clar o posibilă colaborare cu Geoană.
Domnul Geoană trebuie să-și exprime dorința de a fi sprijinit de PSD sau să ceară sprijinul PSD-ului. Mai sunt niște condiționări. Marcel Ciolacu joacă jocul foarte bine. Eu trebuie să-mi apăr locul. Dacă Geoană e candidatul PSD-ului la Președinție, eu rămân prim-ministru. Domnul Geoană mă ține prim-ministru cât dorește PSD-ul și cât câștigă alegerile. Deci, aici, din acest punct de vedere, eu îl înțeleg foarte bine pe Marcel. Marcel are tot dreptul și toată dreptatea. Problema este că uită-te ce nefăcută a făcut domnul Geoană, a declarat analistul politic.
El a comentat și opinia lui Remus Pricopie, care l-a acuzat pe secretarul general adjunct al NATO că își face o campanie politică de tip „clandestin” și că primește finanțare din partea unor oameni de afaceri.
Domnul Pricopie a zis bine: „Follow the money!”. Așa eu, care am criticat, apropo, SNSPA-ul pentru anumite poziționări, de fapt, la domnul Pricopie chiar mi-a plăcut ce a spus ultima dată. Hai să fim mult mai clari. Domnul Geoană se declară că nu este omul americanilor, s-a dus și el puțin. Mai dă-te cu limba puțin pe la suveraniști. Se mai declară că România este independentă și iubitoare. Dar cum se schimbă puțin treaba la NATO, cum nu-și mai anunță candidatura? Eu știam din surse sigure că el trebuia să-și anunțe candidatura imediat după Summit, într-o săptămână. Acum, pentru că a rămas secretar general, pleacă acela și vine olandezul zburător, nu-și mai anunță, a evidențiat analistul.
Hartmann a subliniat importanța funcției de secretar general adjunct NATO pentru Geoană, afirmând că acesta nu poate rămâne în funcție dacă dorește să candideze la Președinția României.
Geoană are o problemă în acest moment, el, dacă vrea să fie candidat la Președinție, trebuie să părăsească funcția de secretar general adjunct NATO. Nu poate să lingă până la final, să sugă de la țâța mamei NATO, pentru că asta îmi demonstrează că nu-l interesează România, a completat H.D. Hartmann.
Urmărește analiza integrală aici.
CITEȘTE ȘI: