Se pregătește tandemul Ponta președinte-Dragnea premier. Anunțul făcut de numărul 2 din PSD

Publicat: 31 05. 2014, 09:02
Actualizat: 30 09. 2018, 08:02

„Funcția de prim-ministru este o funcție importantă. Cel mai important lucru este ca cel care va fi prim-ministru să aibă o relație bună cu Victor Ponta și să existe într-adevăr o chimie între cei doi, pentru că e important să terminăm cu acești zece ani de dezbinare și cele două instituții importante – Guvern, Președinție – să funcționeze împreună pentru interesul acestei țări”, a spus Dragnea, la România Tv.

El a spus că relația dintre Guvern și Președinție este fundamentală în contextul extern traversat de România.

„Să ne gândim unde ne aflăm noi pe harta lumii, ce e la Est și să ne gândim că relația dintre Guvern și Președinție este fundamentală. Să ne gândim că suntem în NATO și că avem un parteneriat strategic cu SUA pentru care este important ca relația dintre președinte și premier să fie o relație corectă”, a adăugat Dragnea.

Întrebat cum stă „cu chimia” cu Ponta, Dragnea a răspuns: „Eu cu chimia cu domnul Ponta stau foarte bine. În patru ani și jumătate de când suntem în conducerea partidului amândoi, după Congresul din 2010, cred că am stat unul cu altul mai mult decât am stat cu soțiile noastre”. „N-am stat în același pat”, a adăugat Dragnea, râzând.