Sebastian Burduja, BILANȚ la 15 luni de mandat: România a atras 13 miliarde de euro pentru energie și are proiecte semnate de 10 miliarde de euro

Publicat: 23 09. 2024, 14:57
Actualizat: 23 09. 2024, 15:27

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, prezintă bilanţul activităţii la 15 luni de mandat, arătând că peste 13 miliarde de euro din fonduri nerambursabile au fost atrase pentru sectorul energetic al României, iar proiecte în valoare de aproape 10 miliarde de euro sunt deja semnate şi în implementare.

Sebastian Burduja afirmă că România trece prin cel mai bun moment post-1989 din punct de vedere energetic, descriind această perioadă drept o „revoluție energetică”.

Probabil m-aţi mai auzit spunând ca sunt cel mai norocos ministru. Oamenii din energie sunt absolut minunaţi, iar România traversează cel mai bun moment post-1989 prin revoluţia energetică pe care am început-o. Tranziţia verde vine cu provocări, dar şi cu oportunităţi fără precedent. Vă prezint, ca de fiecare dată, raportul de activitate — transparent, complet (peste 100 de pagini) şi deschis comentariilor. În premieră, veţi vedea situaţia la zi, defalcată pe toate programele de investiţii, inclusiv cu harta proiectelor, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

Ministrul Energiei anunţă ”peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României”.

Proiecte de aproape 10 miliarde de euro sunt deja semnate şi în implementare. Toate generează locuri de muncă, prosperitate, dezvoltare şi renaşterea industriei româneşti. Iar pentru toţi românii, în 2-3 ani, când multe se vor finaliza, aceste investiţii în producţie, transport, distribuţie şi stocare vor aduce şi preţuri mai mici la facturi.

Nu vin din lumea energiei, dar aceasta m-a primit cu braţele deschise. Şi cu echipa de nebuni de România adusă de la ministerul digitalizării, alături de super-profesioniştii pe care i-am găsit în ministerul energiei, am înţeles şi ne-am asumat rapid un lucru: investiţii, investiţii, investiţii. România are vocaţie de lider în sectorul energetic regional, iar energia mai sigură, mai ieftină şi mai verde înseamnă securitate naţională, o viaţă mai bună şi o ţară mai curată pentru următoarele generaţii. Roadele muncii noastre, care înseamnă 16-18 ore de muncă în fiecare zi, nu se vor vedea peste noapte. Dar revoluţia energetică a României a început şi este ireversibilă, precizează oficialul în bilanţ.

 

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja anunță că va CONSULTA profesori universitari, cu privire la noile scheme de plafonare la gaze și energie

România accelerează TRANZIȚIA către neutralitatea climatică: Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice, actualizat