Sebastian Burduja promite că va fuziona ELCEN-Termoenergetica într-un an dacă va ajunge primarul Bucureștiului

Publicat: 31 05. 2024, 22:35

This browser does not support the video element.

„În mod realist, într-un mandat, cred că ar trebui să se rezolve problemele pentru cât toată lumea”, a declarat Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei. El declară că dacă va ajunge primar, fuziunea Elcen-Termoenergetica se va realiza într-un an. 

Sebastian Burduja: „Fuziunea Elcen –Termoenergetica se poate rezolva într-un an”.

El spune că și actualul primar Nicușor Dan a promis în campanie că o va face într-un singur an, dar „n-a făcut-o și mai cere încă un mandat”.

Candidatul PNL și actualul ministru al Energiei declară: „Și fuziunea aceasta am pornit-o eu la ministerul Energiei, pe mandatul meu. A trebuit să insistăm în fața primarului general să o supună la vot în Consiliul General și să o aprobe. Nu s-a întâmplat. Iarăși, reorganizarea rețelei. Avem un apel lansat la ministerul Energiei, de 590 milioane de euro. Am semnat contracte cu Suceava, ieri cu Constanța, Craiova și Cluj, sunt investiții de vreo 300 milioane de euro din 590. Primul venit, primul servit. Bucureștiul n-a depus proiecte. Nicușor spune că a depus. Eu i-am arătat că n-a depus și a mințit”.

Sebastian Burduja face referire și la declarația lui Nicușor Dan când a venit la B1 TV, afirmând că „a fost o eroare”.

„Ca primar general n-ai voie să faci asemenea erori. Cu o seară înainte, spune că a depus două proiecte de câte 50 milioane de euro. Nu mi se pare ok”.