Ședință a PNL la Vila Lac pentru a decide dacă liberalii vor rămâne la guvernare alături de PSD

Publicat: 09 10. 2024, 11:51
Actualizat: 09 10. 2024, 16:09
Sursa: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Liberalii se pregătesc pentru o ședință crucială, miercuri seara, la Vila Lac, într-o întâlnire convocată de liderii PNL, începând cu ora 19:00, potrivit unor surse din interiorul partidului.

Potrivit surselor Gândul, la întâlnire vor participa toți șefii de filiale din țară pentru a discuta două subiecte esențiale: posibilitatea ieșirii de la guvernare și mobilizarea liderilor din teritoriu pentru viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale.

Discuțiile vin în contextul în care președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că partidul a rupt coaliția cu PSD, dar că liberalii vor continua să guverneze „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”. (detalii AICI)

Dacă PNL va decide să iasă de la guvernare, Marcel Ciolacu a declarat pentru Gândul că va demisiona din funcția de premier. (detalii AICI)

Ședință cu miniștrii PNL

Totodată, marți a avut loc o ședință internă între Nicolae Ciucă și miniștrii PNL, iar purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Stroe, a declarat că „nu se pune problema retragerii miniștrilor din guvernul Ciolacu”. (detalii AICI)

Surse politice au precizat că, în cadrul ședinței de marți, liderul PNL le-a solicitat miniștrilor liberali să fie „extrem de vigilenți” la avizele ministerelor conduse de PNL.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă și-a convocat miniștrii de URGENȚĂ/ Surse: Ciucă și-a îndemnat miniștrii să se coordoneze politic mai strâns