RECTIFICARE BUGETARĂ. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: „Deficitul bugetar crește la 6,7%. Nu majorăm în niciun caz taxele în criză. Pregătim al doilea pachet de ajutor, nu tăiem banii de investiții” (VIDEO)

Publicat: 15 04. 2020, 17:35
Actualizat: 16 04. 2020, 00:03
Premierul Orban și ministrul de Finanțe, Florin Citu, anunță rectificarea bugetară

Guvernul Orban s-a reunit, miercuri, într-o nouă ședință la Palatul Victoria. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat înainte de ședință, începând cu ora 16:30, rectificarea bugetară operată în contextul crizei cauzate de coronavirus.

https://www.facebook.com/Gandul.ro/videos/613148902571020/

Deficitul bugetar se majorează cu 31,3 miliarde lei, a anunțat miercuri ministrul de Finanțe și va ajunge la 6,7% până la sfârșitul anului. Criza actuală este un șoc pentru economie și buget, a precizat ministrul. „Ne așteptăm la scădere de venituri 23,2 miliarde lei, dacă luăm în calcul un suport de la UE, rămâne un minus de 19,4 miliarde lei. Cheltuielile la buget cresc cu 12,5 miliarde lei”, a precizat Florin Cîțu. Creșterea economică va fi negativă în acest an, estimat cu 1,9 procente din PIB.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/2577959209122885/

Florin Cîțu a spus că Ministerul Muncii va primi în plus 8,1 miliarde lei la rectificarea de buget. În același timp, sunt direcționate 3,7 miliarde lei pentru Ministerul Sănătății. „Aceste două ministere primesc mai mulți bani, acesta a fost și scopul rectificării de azi”, a precizat ministrul Finanțelor.

Ministrul a spus că este în pregătire un al doilea pachet de ajutorare a economiei. Nu au fost tăiați bani la rectificare pentru investiții, ci s-au dat bani în plus la Ministerul Dezvoltării. „Singura variantă de a ne reveni este să mergem pe investiții”, a explicat Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă se ia în calcul o majorare a taxelor și impozitelor, ministrul Florin Cîțu a negat categoric această ipoteză de lucru.

Nu vom crește în niciun caz taxele în perioada de criză. Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea. Le mulțumesc companiilor care au ales să își plătească impozitele, deși aveau derogare. Singura variantă de a ne reveni este să majorăm investițiile în economie”, Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor a anunţat, de asemenea, că estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză indică o contracţie a economiei de 1,9% în acest an şi un PIB nominal în scădere la 1.082 miliarde de lei.

„Este o rectificare bugetară care vine mai devreme decât eram obişnuiţi pentru că a fost nevoie de unele măsuri de susţinere a economiei. Pachetul care vine pentru susţinerea economiei, cumulat, are o valoare de aproape 3% din PIB. Vorbim aici de şomaj tehnic, garanţii pentru IMMInvest, ajutorul pentru profesii liberale, indemnizaţii concedii medicale, sănătate, ajutor pentru părinţi, stimulente cadre medicale, plus facilităţile fiscale pentru companii. Toate acestea însumate duc la un pachet de 3% din PIB, ceea ce înseamnă că şi deficitul se va schimba. Coordonatele macro de la care pornim: Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză estimează că economia va avea o contracţie de minus 1,9% şi un deflator PIB de 4,9%. Asta înseamnă o creştere generalizată a preţurilor în economie şi un PIB nominal de 1.082 miliarde de lei faţă de 1.120 miliarde de lei cât am avut în vedere la bugetul iniţial. În aceste condiţii, deficitul bugetului general consolidat creşte de la 40,5 miliarde de lei la 72,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit estimat pentru acest an de 6,7% din PIB. Acestea sunt estimări pe care le facem în acest moment. Cu datele pe care le avem. Deficitul bugetului general consolidat se majorează în termeni cash cu suma de 31,9 miliarde de lei”, a declarat Florin Cîţu.

Scăderi majore de venituri

El a precizat că, pe sold, veniturile scad cu 19,4 miliarde de lei, fiind estimate încasări mai mici cu 23,2 miliarde de lei din economia internă, dar totodată, fiind aşteptate de la Comisia Europeană, în urma discuţiilor, 3,8 miliarde de lei.

„Vedem o scădere la impozitul pe profit, era de aşteptat. Estimăm (venituri) mai mici cu 2,2 miliarde de lei. La impozitul pe venit estimăm o scădere cu 1,5 miliarde de lei, din TVA estimăm încasări mai mici cu 5,5 miliarde de lei, 5,6 miliarde de lei aproape, din accize – 2,6 miliarde de lei mai mici, din contribuţii de asigurări sociale minus 8,3 miliarde. Aici sunt cele mai importante elemente pe partea de venituri, de unde scad aceste venituri din economie. Este clar că economia privată în acest moment este într-o perioadă de menţinere a capacităţii de producţie şi de aceea avem şi aceste rezultate. Multe din aceste rezultate la impozitul pe venit sau impozitul pe profit vin şi din faptul că au apărut şi foarte multe facilităţi fiscale şi acestea vor fi încasate mai târziu, sau nu vor fi încasate acum”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, cheltuielile bugetului general consolidat cresc cu 12,5 miliarde de lei. La cheltuielile de personal este prevăzut un plus de 576 milioane de lei, aici fiind inclusă plata stimulentului de risc, în cuantum de 2.500 lei, brut, pe lună pentru medici, personal medico-sanitar, personal paramedical, inclusiv personal auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu Covid-19, pe perioada stării de urgenţă.

„Cheltuielile de asistenţă socială se majorează cu 6,9 miliarde de lei şi aici este vorba de şomaj tehnic, asigurarea plăţii indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate pentru concedii medicale şi alte cheltuieli ce se fac din acest buget. Se majorează cheltuielile la fondul de rezervă cu 3 miliarde de lei, vom include 3 miliarde de lei în fondul de rezervă. Scopul este simplu: până la următoarea rectificare bugetară, în cazul în care avem nevoie de resurse pentru şomaj tehnic suplimentare, pentru sănătate, pentru autorităţile locale, putem să luam aceşti bani din fondul de rezervă, să nu mai facem o rectificare bugetară.

Bugetul general consolidat pe anul 2020 a fost construit pe un deficit bugetar de 3,6% din PIB.

Premierul Orban cere producție proprie de măști și combinezoane

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că până la sfârşitul săptămânii viitoare cel puţin trei companii româneşti ar putea avea capacitatea de a produce măşti FFP2, subliniind în context că trebuie încurajată producţia autohtonă de echipamente de protecţie, dar şi de medicamente.

În debutul şedinţei de Guvern, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dat asigurări că la nivelul unităţilor sanitare a fost asigurat necesarul de echipamente de protecţie pentru două-trei săptămâni şi că stocurile sunt realimentate, atât prin achiziţiile managerilor, cât şi ale Unifarm.

În replică, premierul i-a atras atenţia că începe producţia de echipamente şi în România.

„Aici va trebui să aveţi în vedere, să discutaţi cu toţi cei care achiziţionează, că intră în producţie în România. În unele companii deja se produc măşti chirurgicale şi, probabil spre sfârşitul săptămânii viitoare, o să avem capacitatea, o să producem în cel puţin trei companii româneşti măştii FFP2. De asemenea, sunt deja companii care au capacitatea de a produce combinezoane. Or, aici, eu cred că trebuie să încurajăm producţia autohtonă”, a spus Orban.

Prim-ministrul i-a cerut lui Tătaru să sprijine „orice fel de demers din partea producătorilor de medicamente autohtoni” care au capacitatea de a fabrica produse necesare pe piaţa medicamentelor.

El a dat de înţeles că ar fi dorit o accelerare a procedurii de certificare din partea Autorităţii Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

„Politica asta de încurajare a – să zic – intrărilor pe piaţă din exterior, în dauna producătorilor din România, trebuie să înceteze, pentru că atâta timp cât avem o capacitate de producere semnificativă în companii care produc în România, noi trebuie să avem grijă că aceste companii, într-adevăr, au acces nediscriminatoriu pe piaţa de medicamente, în România. Aici, şi la ANMDM să staţi cu mai multă atenţie, când ne va permite timpul să analizăm, pentru că se poate să dureze două săptămâni o certificare, o autorizare a unui produs. Aţi văzut, am dat competenţa structurilor din subordinea Ministerului Apărării – s-a văzut imediat ce înseamnă o mişcare rapidă şi procesarea imediată a solicitărilor de autorizate. Poate învaţă şi ei din acest mecanism”, a adăugat Orban.

Proiectele de acte normative adoptate în ședința de Guvern

I. MĂSURI NECESARE APLICĂRII DISPOZIŢIILOR DECRETULUI NR.195/2020 PRIVIND INSTITUIREA STĂRII DE URGENŢĂ PE TERITORIUL ROMÂNIEI

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate precum şi pentru reglementarea unor măsuri
2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind măsuri de protecţie socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

II. ORDONANŢE DE URGENŢĂ
1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020
2. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020
3. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri privind beneficiarii de fonduri europene ca urmare a răspândirii virusului COVID-19
4. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri provizorii în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

III. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Uzina Termoelectrică Midia – S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
2. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
3. HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor
4. HOTĂRÂRE Hotărâre privind recunoaşterea Fundaţiei Culturale „Vigado”ca fiind de utilitate publică
5. HOTĂRÂRE privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a unor imobile trecute în proprietatea publică a statului
6. HOTĂRÂRE privind modificarea Anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului ca urmare a dării în concesiune către Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” – S.A. Constanţa a unor bunuri imobile aflate în concesiunea Companiei Naţionale Căi Ferate „CFR” – S.A., unităţi aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, precum şi înscrierea în inventarul centralizat a unor bunuri din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi concesiunea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” – S.A. Constanţa în urma finalizării unor lucrări de investiţii
7. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 al Regiei autonome „Imprimeria Băncii Naţionale a României”, aflată în subordinea Băncii Naţionale a României
8. HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 858/2011 privind aprobarea finanţării din bugetul Fondului pentru mediu a Programului de dezvoltare şi optimizare a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 185/2011 privind stabilirea unor măsuri în vederea finanţării unor proiecte şi programe din bugetul Fondului pentru mediu
9. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Societăţii Comerciale Compania Naţională de Investiţii C.N.I-S.A aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei
10. HOTĂRÂRE pentru modificarea art. 1 din Hotărârea de Guvern nr. 1093/2013 privind declararea de interes public şi de importantă naţională a Campionatului European de Fotbal 2020, precum şi a candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului final
11. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Complexul Energetic Oltenia-S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
12. HOTĂRÂRE privind acordarea unor ajutoare de urgenţă
13. HOTĂRÂRE pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuţi la art. X alin. (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare

IV. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea unor măsuri pentru sprijinul proiectelor mari de cercetare în domeniul sănătăţii
2. MEMORANDUM cu tema: Măsuri privind elaborarea documentelor programatice finanţate din fonduri europene 2021-2027
3. MEMORANDUM cu tema: Continuarea şi amplificarea campaniei asumate de
conştientizare şi informare a populaţiei de către autorităţile publice asupra importanţei prevenţiei răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus -(COVID-19)
4. MEMORANDUM cu tema: Acordarea unui ajutor de stat, pentru perioada 01.04.2020 – 31.12.2020, Societăţii Naţionale „Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia” – S.A., pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 şi cauzate direct de această pandemie, în baza art 107 alin.(2) lit. b) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene

V. NOTE
1. NOTĂ DE INFORMARE cu tema: Sprijin pentru persoanele cele mai defavorizate prin proiectul: Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare în cadrul POAD 2018-2021

VI. PUNCTE DE VEDERE

1. PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului referitoare la 12 propuneri legislative
Proiectele pot fi consultate la adresele:
2. PUNCTE DE VEDERE cu privire la 12 iniţiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate

Știrea inițială

Guvernul este aşteptat să aprobe astăzi prima rectificare bugetară din acest an, o rectificare înainte de vreme dar obligatorie având în vedere schimbările profunde intervenite în structura de venituri şi cheltuieli a bugetului. Estimările de cheltuieli bugetare au crescut cu 13 miliarde de lei, iar cele de venituri au scăzut cu 20 de miliarde de lei. Asta înseamnă un deficit majorat, dintr-odată, cu 33 de miliarde de lei. În lumina noilor estimări, deficitul ar urma să ajungă undeva spre 7% din PIB (74 mld. lei, adică 15 mld. euro).

În doar câteva săptămâni estimările de cheltuieli bugetare au crescut cu 13 miliarde de lei, iar cele de venituri au scăzut cu 20 de miliarde de lei. Iată deja un deficit majorat, dintr-odată, cu 33 de miliarde de lei, în condiţiile în care, la început de an, deficitul fiscal stabilit în legea bugetului trebuia să se oprească la 41 de miliarde de lei (3,6% din PIB). Avem aşadar un adaos la acest deficit de încă 3% din PIB. În lumina noilor estimări, deficitul ar urma să ajungă undeva spre 7% din PIB (74 mld. lei, adică 15 mld. euro).

Rectificarea bugetară a fost prezentată în guvern, într-o primă lectură, și săptămâna trecută. Premierul Ludovic Orban i-a cerut atunci ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să transmită ordonatorilor principali de credite să fie pregătiţi pentru rectificarea bugetară, astfel încât sumele care vor fi realocate să fie redirecţionate către priorităţi.

„Trebuie să pregătim rectificarea de buget, trebuie să transmitem tuturor operatorilor principali de credite, astfel încât să putem să redirecţionăm sumele către priorităţi şi, de asemenea, să luăm în calcul şi efectele asupra veniturilor şi, mai ales, soluţii de finanţare în condiţiile în care va apărea, în mod evident, o reducere a veniturilor”, a declarat Ludovic Orban, joia trecută, la şedinţa de Guvern.

Florin Cîțu a pecizat că specialiștii din Ministerul de Finanțe estimează o scădere de venituri cu 20 de miliarde de lei. Totodată, el cere mare atenție la cheltuirea banilor de la buget. „Este adevărat, am şi anunţat public că există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde de lei, şi o creştere de cheltuieli de aproape 12 miliarde de lei, deci în acest context trebuie să fim mult mai atenţi cu partea de cheltuieli din buget”, a spus Cîţu.

Agenda ședinței de Guvern de miercuri, 15 aprilie:

I.    MĂSURI NECESARE APLICĂRII DISPOZIŢIILOR DECRETULUI NR.195/2020 PRIVIND INSTITUIREA STĂRII DE URGENŢĂ PE TERITORIUL ROMÂNIEI PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate precum și pentru reglementarea unor măsuri
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/OUGNF-1.pdf
2.    PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea unor acte normative privind măsuri de protecție socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/OUG-5.pdf

II.    PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Uzina Termoelectrică Midia – S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/NFHG.pdf
2.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HG-35.pdf
3.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinația de locuință de serviciu și imobilelor cu destinația de locuință, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, pentru anul 2020, precum și pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor de cazare pentru închirierea locuințelor în condițiile pieței imobiliare
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HG-36.pdf
4.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HGANEXA-1.pdf
5.    PROIECT DE HOTĂRÂRE Hotărâre privind recunoaşterea Fundației Culturale “Vigado”ca fiind de utilitate publică
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HG-37.pdf
6.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Mircea cel Bătrân” Dâmbovița a unor imobile trecute în proprietatea publică a statului
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/NFHGANEXA-1.pdf
7.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea Anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului ca urmare a dării în concesiune către Compania Națională ”Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța a unor bunuri imobile aflate în concesiunea Companiei Naționale Căi Ferate „CFR” – S.A., unități aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și înscrierea în inventarul centralizat a unor bunuri din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța în urma finalizării unor lucrări de investiții
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HG-38.pdf
8.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 al Regiei autonome „Imprimeria Băncii Naţionale a României”, aflată în subordinea Băncii Naţionale a României
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/HG-39.pdf

III.    MEMORANDUMURI

1.    MEMORANDUM cu tema: Stabilirea unor măsuri pentru sprijinul proiectelor mari de cercetare în domeniul sănătății
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/MEMO-2.pdf
2.    MEMORANDUM cu tema: Măsuri privind elaborarea documentelor programatice finanțate din fonduri europene 2021-2027
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/MEMO-3.pdf
3.    MEMORANDUM cu tema: Continuarea și amplificarea campaniei asumate de
conștientizare și informare a populației de către autoritățile publice asupra importanței prevenției răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus -(COVID-19)
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/MEMO-4.pdf

IV.    PUNCTE DE VEDERE

1.    PUNCTE DE VEDERE ale Guvernului referitoare la 12 propuneri legislative
Proiectele pot fi consultate la adresele:
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv-Bp-21_2020-pt-completarea-OUG-nr.-195_2002-privind-circula%C5%A3ia-pe-drumurile-publice.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv-Bp-416.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv-Bp-570.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv-Bp-595_2019-regimul-juridic-al-vehiculelor-f%C4%83r%C4%83-st%C4%83p%C3%A2n.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv-Bp-597_2019-instituirea-s%C4%83rb%C4%83torii-colindului-rom%C3%A2nesc.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/pdv.-Bp-73_2020-pt-completarea-OUG-57_2019-privind-Codul-administrativ.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/Pdv_Bp_472_2019_iluminatul-publlic.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/Pdv_Bp524_2019_copii.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/Pdv_Bp552_2019_contraventii-silvice.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/Pdv_OUG_7_2019.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/PDV_OUG_12_2019_Alexandra-2.pdf

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/Pdv_Plx.619_2019_modif-OUG-92-2018-acte-dom-just-OUG-7-2019-INM.pdf

2.    PROIECTE DE PUNCTE DE VEDERE cu privire la 12 inițiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/04/NOTA-6.pdf