Șeful Casei de Pensii răspunde solicitării premierului: Niciun senior nu va avea PENSIA…

Publicat: 21 08. 2024, 16:26

This browser does not support the video element.

În începutul ședinței de guvern de miercuri, premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Muncii și șefului Casei Naționale de Pensii, o informare oficială legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. La câteva ore distanță, Daniel Baciu a postat o „informare” pe pagina sa de Facebook în care îi asigură pe români că „niciun pensionar nu va avea pensia mai mică”.

Daniel Baciu a ținut să precizeze că deciziile de recalculare a pensiilor sunt „perfect legale”.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în ultima perioadă, aș vrea să lămuresc câteva aspecte legate de recalcularea pensiilor. În primul rând, deciziile de recalculare sunt perfect legale. Există un act normativ care reglementează procedura de emitere și transmitere a acestor decizii, respectiv ordonanța de guvern, ordonanța de urgență numărul 89/2024, a spus șeful CNP.

Acesta i-a asigurat pe seniori că „niciun pensionar nu va avea pensia mai mică”, iar în cazul în care, ca urmare a procesului de recalculare, cuantumul pensiei scade, atunci se va păstra în plată „cuantumul cel mai avantajos”.

„Un al 2-lea aspect peste 82% din pensiile românilor vor crește. Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică dacă, în urma recalculării, cuantumul pensiei scade, se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată. Tocmai de aceea, cei care beneficiază deja de bonusuri privind raportarea la stagii mai mici de cotizare, ceea ce presupune o pensie mai mare, își vor păstra pensia în plată. Concret, dragi seniori ai României, această recalculare vine în beneficiul dumneavoastră și presupune o reală majorare a pensiilor”, a spus Baciu.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut șefului Casei de Pensii, în ședința de Guvern de miercuri, să li se trimită tuturor pensionarilor un document oficial prin care să fie informați de faptul că „oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade”.

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu cere clarificări privind RECALCULAREA pensiilor: „Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie”

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, răspunde criticilor cu privire la noua lege a PENSIILOR: „Rămân cu pensiile la cuantumul cel mai avantajos”