Șeful Dumei de Stat de la Moscova acuză NATO că participă la războiul din Ucraina: Pentagonul evaluează posibilele consecințe ale unui atac NUCLEAR

Publicat: 13 09. 2024, 11:08
Actualizat: 13 09. 2024, 11:10
Foto: Gov.ru / Veaceslav Volodin

Președintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, Veaceslav Volodin, a acuzat vineri NATO de participare la acțiunile militare din Ucraina, susținând că Alianța acționează sub pretextul sprijinirii forțelor armate ucrainene. Într-o postare pe canalul său oficial de Telegram, Volodin a menționat că SUA, Germania, Marea Britanie și Franța discută despre posibilitatea utilizării armelor cu rază lungă pentru a lovi teritoriul rus.

Președintele Dumei de Stat a declarat că „SUA și aliații săi încearcă, de fapt, să își acorde permisiunea de a comite acte de agresiune cu rachete contra Rusiei.”

Statele Unite, Germania, Marea Britanie și Franța discută despre posibilitatea loviturilor folosind arme cu rază lungă pe teritoriul țării noastre. Aceasta nu este altceva decât o încercare de a camufla și de a ascunde participarea lor directă la acțiunea militară, a scris Volodin pe Telegram.

Totodată, Volodin a adăugat că Pentagonul evaluează posibilele consecințe ale unui atac nuclear, ceea ce ar reprezenta o dovadă suplimentară că NATO este de fapt implicată în războiul din Ucraina.

„Toate acestea reprezintă o dovadă clară că, sub pretextul forțelor armate ucrainene, NATO este, de fapt, implicată în război”, a precizat președintele Dumei de Stat, adăugând că anterior în Ucraina erau consilieri și instructori NATO, iar astăzi sunt mercenari și întregi unități militare dotate cu armament NATO.

Ei (n.r. NATO) decid asupra orașelor rusești care vor fi atacate, coordonează acțiunile militare și dau ordine. NATO a devenit un participant la acțiunile militare în Ucraina. Ei duc un război contra țării noastre, a adăugat Volodin.

Anterior, presa rusă a scris că SUA ar putea permite Ucrainei să folosească rachete britanice și franceze cu rază lungă de acțiune pentru a ataca teritoriul rus, dar nu și arme americane. Departamentul de Stat al SUA a precizat că nu este încă pregătit să ridice restricțiile privind utilizarea armelor americane cu rază lungă de către forțele ucrainene.

CITEȘTE ȘI:

Zelenski respinge planurile de PACE venite din partea aliaților Kremlinului

Jurnaliștii străini care au mers cu forțele ucrainene în Kursk, pe „lista neagră” a Kremlinului. Sunt dați în urmărire