Senatorii liberalii se plâng că muncesc prea puțin. Hașotti: „Senatul a ajuns un ghișeu unde Guvernul depune proiecte”. Sârbu: „Păi vine campania electorală”

Senatorii liberalii se plâng că muncesc prea puțin. Hașotti: Senatul a ajuns un ghișeu unde Guvernul depune proiecte. Sârbu: Păi vine campania electorală
Publicat: 07/04/2014, 17:51
Actualizat: 31/07/2014, 14:04

Cu o săptămână în urmă, Puiu Hașotti și-a exprimat nemulțumirea vizavi de programul de lucru prea scurt al Senatului. Acum, Hașotti a venit cu o propunere concretă în sensul în care plenul Senatului să aibă loc inclusiv miercurea, așa cum, de altfel, este trecut și în regulament. În opinia lui, Senatul s-a transformat în ultimul timp într-un ghișeu pentru proiectele Guvernului.

„Secretarii de stat aleargă între Cameră și Senat și ne confruntăm cu situația ca Guvernul să nu dea importanță Senatului și din cauza aglomerării, aleargă ca muștele între geamuri. Senatul a ajuns un ghișeu unde guvernul vine și depune proiecte, nu există niciun fel de dezbatere, nici individualizare ideologică, doctrinară, o dezbatere între putere și opoziție. Noi înșine nu ne acordăm nouă ceea ce scrie în Constituție, adică for legiuitor și principală instituție democratică a țării. Există o presiune a timpului”, a punctat Hașotti.

Mai mult, liderul senatorilor PNL a amintit și faptul că în perioada în care Nicolae Văcăroiu era la conducerea Senatului, votul final era programat pentru joia.

„În parlamentele trecute, se dezbăteau și amendamentele respinse, înainte, între 2004-2008, votul final era joi la ora 12. Apoi, PDL a modificat și încă era bine, ca votul final să fie miercuri la ora 12.00 și venea tot Guvernul. Acum nici nu mai e nevoie să vină guvernul pentru că este o majoritate suficient de mare. Ce s-a întâmplat în 2012? Și declarațiile politice înainte erau de la 16.00 la 19.00-20.00, era o dezbatere extraordinară, acum ele nu mai au nicio importanță”, a mai spus El.

Cu toate acestea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu l-a contrat pe motiv că genul acesta de propuneri sunt pentru „publicitate”. Totodată, Sârbu a mizat și pe faptul că vine campania electorală, condiție în care activitatea Senatului ar intra în stand-by.

„Nu am cum să înțeleg dorința de a revoluționa întreaga activitate a Senatului. N-am făcut-o nici când eram împreună, nici dvs altădată, nici PDL și nici nu cred că o vom face acum, știm care sunt preocupările noastre. Vorbim aici doar de dragul de a ne face publicitate, dacă o făcea Crin Antonescu, înțelegeam, dar dvs nu înțeleg. Fiecare dintre senatori sunt conștienți (sic!) și apți să decidă în cadrul comisiilor, grupurilor, care e cea mai bună variantă. Dar nu cred că acum e momentul să schimbăm tot, vine campania electorală, probabil că n-o să mai venim la Senat, o să fim în teritoriu, trece vara, vine altă campanie, și noi acum vrem să schimbăm programul”, și-a explicat Sârbu poziția.

În replică, Hașotti s-a arătat revoltat de ideea că activitatea Senatului s-ar opri tocmai din cauza alegerilor. „Și dacă începe campania, ce, Senatul nu mai legiferează? Niciodată nu s-a întâmplat asta”, i-a replicat Hașotti rapid.

Nici senatoarea PC, Cristiana Anghel, nu a evitat să facă apel la perioada lui Nicolae Văcăroiu, deși ea nu era în Parlament la vremea respectivă.

„Am auzit că pe timpul domnului Văcăroiu se muncea până joi la prânz și n-a murit nimeni. Parlamentul în perioada respectivă era respectat, nu înjurat pe toate drumurile”, a spus senatoarea.

Problema a fost rapid tranșată de plen, propunerea lui Hașotti fiind respinsă de 70 dintre senatori, ceea ce înseamnă că programul plenului va rămâne limitat la zilele de luni, de la 16.00 la 18.00, și marți, de la 10.30 la 13.00.

SURSA FOTO: BOGDAN STAMATIN / MEDIAFAX FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alertă roșie în Italia, unde doi vulcani au erupt în același timp. Măsura de urgență...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
S-a pozat în costum de baie, dar toți au CRITICAT-O că s-a îngrășat mult! Mesajul...
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR: "O...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta:...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ameninţări şi violenţe în Franţa înaintea alegerilor
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Marea doamnă a României s-a stins. Anunțul trist făcut de soțul ei: Așa a vrut!
Armată obligatorie pentru femei. Decizia pune țara pe jar
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
ulia Albu, adevărul despre cearta pe care a avut-o în parcarea unui hypermarket: "Dintr-un motiv...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Cercetătorii au descoperit un nou mod în care stratul de gheață al Antarcticii se topește
×