Senatorii PSD, reuniune în prezența lui Dragnea. Cine ar putea fi noul lider al grupului

Publicat: 29 08. 2015, 18:48

Ședința va avea loc, duminică, la ora 17.00, la Palatul Parlamentului, iar președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea, și-a confirmat și el prezența.

Potrivit unor surse social-democrate, în această ședință, actualul lider al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, ar urma să își anunțe retragerea din această funcție, apoi să fie ales un nou lider de grup.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD și-au anunțat, informal, intenția de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, președintele Comisiei pentru transporturi din Senat, și Șerban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, în PSD se vehiculează și numele fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatură la șefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de către unii social-democrații cu cele mai multe șanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus și pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, în iulie.

Joi, președintele interimar PSD Liviu Dragnea declara că Ilie Sârbu este un om politic de anvergură, a ajutat foarte mult partidul și că acesta nu i-a spus că vrea să plece din partid sau de la conducerea grupului senatorilor PSD, adăugând că nu are o listă neagră cu membri ai partidului.

Luni, și deputații PSD se vor reuni în ședință, de la ora 17.00, la sala grupului parlamentar din Cameră, de asemenea în prezența lui Liviu Dragnea.