Senatul a respins, decizional, proiectul lui Florin Iordache care prevedea termen pentru sesizarea CCR
Motivul a fost numărul insuficient de voturi pentru a adopta propunerea legislativă. Au fost 64 de voturi „pentru”, 27 „împotrivă” și 7 senatori nu au votat. Numărul necesar adoptării proiectului era de 69 voturi, pentru acte normative cu caracter organic.
Inițiativa a fost votată și respinsă în 7 mai, dar grupul PSD a solicitat reluarea votului pentru că plenul nu era în cvorum, a explicat luni președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, care a prezidat plenul de luni.
Actul normativ a fost înscris de atunci de mai multe ori pe ordinea de zi a plenului, iar Opoziția, de fiecare dată, a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Luni, propunerea de retragere de pe ordinea de zi a fost supusă votului și a fost respinsă.
„La articolul 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizara și funcționarea Curții Constituționale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 807 din 3 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul 1 se introduce un nou alineat, alin. (1.1), cu următorul cuprins: Sesizarea Curții Constituționale asupra hotărârilor plenului Camerei Deputaților, a hotărârilor plenului Senatului și a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului se formuleazî în maximum 15 zile de la publicarea acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I”, prevede proiectul de lege, respins, luni, de Senat.
Legea în vigoare nu prevede niciun termen pentru sesizarea CCR.