Prima pagină » Știri politice » Senatul a votat legea prevenirii separării COPILULUI de familie. Se așteaptă un vot din partea Camerei Deputaților. Firea: „Observatorul Național al Copilului” va deveni realitate

Senatul a votat legea prevenirii separării COPILULUI de familie. Se așteaptă un vot din partea Camerei Deputaților. Firea: „Observatorul Național al Copilului” va deveni realitate

Senatul a votat legea prevenirii separării COPILULUI de familie. Se așteaptă un vot din partea Camerei Deputaților. Firea:
Senatul a votat legea prevenirii separării copilului de familie

Senatul României a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie prin înființarea Observatorul Național al Copilului care va avea în grijă toți minorii vulnerabili. Legea merge acum la Camera Deputaților, care este și for decizional pentru un vot, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Urmează votul colegilor din Camera Deputaților.

Am votat alături de alți 93 de senatori pentru ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților.

Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, spune Gabriela Firea.

Ce este Observatorul Național al Copilului?

Ministrul Familiei a explicat ce este Observatorul Național al Copilului și cum va funcționa acesta. De asemenea, acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. În plus, înființăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învățător, până la reprezentanți ai societății civile.

În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR”.

Ministrul învită primăriile să depună proiectele până la 10 aprilie 2023.

Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale.

Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare”, se arată într-o postare pe Facebook a ministrului Familiei, Gabriela Firea.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și