Șerban Nicolae: E posibil să demisioneze Kovesi înainte de a fi revocată
„E posibil (ca Laura Codruța Kovesi să demisioneze – n.r.). Ar putea să facă gestul acesta, să demisioneze înainte de a fi revocată, pentru că, în mod cert, nu ar avea de ce să fie foarte încântată de o decizie de revocare care se face intempestiv și ca formă de sancțiune administrativă. Aici nu era vorba de o revocare pentru că i s-a terminat mandatul, ci pur și simplu e ca o formă de sancțiune ca urmare a unei conduite necorespunzătoare în această funcție. Nu-i desființată ca persoană, dar ca șef al DNA, din punctul meu de vedere, are foarte multe minusuri, foarte multe elemente negative, care arată un management profund defectuos, o conduită total nepotrivită”, a afirmat miercuri, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Șerban Nicolae, precizând că nu ar putea să se lanseze în speculații cu privire la cine ar putea veni ulterior la șefia DNA, în locul Laurei Codruța Kovesi.
Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și Președintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kövesi.
„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul CCR.