Siegfried Mureșan candidează la PRIMA funcție importantă pentru România din noul mandat al Parlamentului European

Publicat: 18 06. 2024, 12:15
Europarlamentarul Siegfried Mureșan, ales pe listele PSD-PNL, anunță la la 10 zile de la alegerile europarlamentare, ,,voi candida pentru un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European.”
Am deținut această funcție și în precedentul mandat de europarlamentar, coordonând pozițiile grupului în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene și politica agricolă europeană. Prin această funcție, am obținut sprijinul Grupului PPE pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova, a precizat Mureșan.
Europarlamentarul desemnat pentru un nou mandat spune că va continua să apere în continuare fondurile europene alocate României, interesele fermierilor români.
Să sprijin crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, formată din Grupul PPE, din Socialiștii Europeni și din Grupul Renew. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene; Să susțin Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, a mai menționat Siegfried Mureșan.