Siegfried Mureșan, DESEMNAT negociator-șef al Parlamentului European pentru viitorul Buget multianual al UE

Publicat: 05 09. 2024, 15:27
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a fost desemnat de grupurile politice ale Parlamentului European negociator-șef privind viitorul Buget multianual al Uniunii Europene (UE) post-2027.

Bugetul multianual al UE, întins pe 7 ani, are o valoare totală de aproximativ 1,3 trilioane de euro și este instrumentul din care România primește cea mai mare parte a fondurilor europene nerambursabile pentru investiții și pentru subvențiile agricole. Din actualul exercițiu financiar multianual, 2021 – 2027, România beneficiază de aproximativ 46 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 16,5% din produsul intern brut al țării.

Siegfried Mureșan este primul europarlamentar din România care îndeplinește acest rol. „Elaborarea bugetului multianual al Uniunii Europene pe următorii 7 ani va fi cea mai importantă decizie pe care o va lua actuala legislatură a Parlamentului European. De aceea, mă bucur că am primit acest rol important și le mulțumesc colegilor pentru desemnare.”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, după desemnare.

Ca europarlamentar român, obiectivul meu principal va fi să apăr interesele României și să obțin în negocieri cel mai mare nivel posibil de fonduri europene pentru țara noastră, a mai spus europarlamentarul.

CITEȘTE ȘI:

Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, la Congresul PSD: Am reușit să mărim pensii, să construim, să aderăm la Spațiul Schengen