Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European / PPE a câștigat 190 de locuri la alegerile din 9 iunie

Publicat: 19 06. 2024, 14:53
Actualizat: 19 06. 2024, 14:53

Liberalul Siegfried Mureșan a fost reales în funcția de vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Mureșean a obținut 151 din 170 de voturi valabil exprimate. „Voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE.”, transmite europarlamentarul pe Facebook.

Grupul PPE este cel care a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie, întărindu-și poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European, scrie Mureșan. În noua configurație politică, PPE are 190 de locuri, socialiștii de la S&D au 136, RENEW 80 și Conservatorii și Reformiștii 76.

Mureșan afirmă că „va apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români”. Liberalul va susține crearea unei majorități proeuropene, pentru ca europarlamentarii extremiști, precum AUR, să fie izolați.

În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.

În precedentul mandat de vicepreședinte, Mureșan a „obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România”.

Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare și Reziliență, pe care l-am negociat din poziția de coraportor și din care țara noastră primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenței energetice de Federația Rusă, dar și la Bugetul tradițional al Uniunii Europene prin care sunt alocate țării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiții în infrastructură și în sectorul agricol, mai scrie liberalul.

CITEȘTE ȘI: