Silvestru Șoșoacă, dus la audieri la PÎCCJ. Care sunt motivele

Publicat: 05 06. 2024, 13:42
Actualizat: 05 06. 2024, 19:40

This browser does not support the video element.

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei SOS Diana Șoșoacă, a fost dus în această dimineață la audieri la Parchetul General.

Update 19:40: Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar.

Potrivit Antena3, acesta ar fi suspectat că ar fi prezentat semnături false pentru candidatura sa la alegerile europarlamentare.

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă este candidat independent la alegerile europarlamentare. Silvestru Șoșoacă a fost săltat de pe stradă în baza unui mandat de aducere pe care procurorii Parchetului General îl aveau emis pe numele lui.

Se pare că ar fi vorba despre un dosar deschis în baza unei sesizări din oficiu a procurorilor de la Parchetul General, vizând anumite infracțiuni de fals în legătură cu semnăturile adunate de către Silvestru Șoșoacă pentru candidatura sa la europarlamentare.

George Simion, anchetat pentru instigarea la falsificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Șoșoacă

Liderul AUR, George Simion, este cercetat de procurorii Parchetului General pentru că ar fi instigat la falsificarea semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturii independente a lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Parchetul General a transmis, miercuri, detalii, privind circumstanțele anchetei, fără a da numele „liderului unei formațiuni parlamentare”.

Conform surselor Gândul, este vorba de George Simion.

„Indiferent dacă ieșim cu cătușe, indiferent dacă ne oprește internetul: mergeți duminică la vot!”, a scris de altfel George Simion, în urmă cu câteva minute, pe contul de Facebook.

„Atenție: Vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!”, a fost primul lui comentariu pe acest subiect.

Într-o declarație pentru Gândul, George Simion a precizat că nu a fost chemat la audieri. Citește mai mult…