Soarta „senatorului” Iohannis, în pixul PSD. Marcel CIOLACU: Îmi pare rău de colegii de Coaliție. Nu e nevoie de legislație suplimentară

Publicat: 21 09. 2024, 13:09
Actualizat: 21 09. 2024, 15:50

This browser does not support the video element.

„Nu este nevoie de o legislație suplimentară pentru ca domnul președinte să candideze, dacă își dorește”, spune premierul Marcel Ciolacu. 

Întrebat cum va vota Partidul Social Democrat, propunerea de modificare a legislației, președintele Ciolacu răspunde că această decizie se va lua în forul de conducere a partidului, luni.

Pentru a trece prin Parlament propunerea de modificare legislativă, PNL are nevoie de voturile celor de la PSD.

Îmi pare rău să dezamăgesc. Eu cred că în viața politică ca și în viața excutivă, este bine să îți asumi lucruri să nu te ascunzi după decizii că lăsăm la liber votul. Românii nu cred asemenea abordări. În schimb, pentru că mi-ați pus asemenea întrebare punctuală, știți că vom reuni Biroul Permanent luni pentru a lua o decizie, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a analizat observațiile emise de Consiliul Legislativ pe acest proiect de modificare depus de PNL și le-a dat în lucru juriștilor din partid.

În opinia premierului, nu este nevoie de o legislație suplimentară pentru a-i facilita candidatura lui Iohannis la Senat.

Pe drum, împreună cu domnul vicepremier ne-am uitat foarte atenți la observațiile Consiliului Legislativ și am dat în lucru la juriștii noștri care au expertiză să ne facă și ei astăzi un punct de vedere pe care să-l prezinte la Biroul Permanent.

La prima vedere, după observațiile de la Consiliul legislativ, părerea mea, dar aștept și expertiza colegilor, nu este nevoie de o legislație suplimentară pentru ca domnul președinte dacă își dorește să candideze, să candideze. Cred că mai mult lucruri tehnice de strângerea semnăturilor doar pentru dânsul fiind independent pe acele liste.

Ciolacu spune că partenerii de Coaliție ar fi trebuit să „se sfătuiască cu mai mulți specialiști”.

Îmi pare rău de colegii de Coaliție, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult,  sau să se sfătuiască, să iasă din cercul propriu, să se sfătuiască cu mai mulți specialiști. Dacă concluzia specialiștilor va fi aceeași cu observațiile Consilului Legislativ vom lua o decizie, dacă nu vom lua altă decizie, mai spune Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

PREZIDENȚIABILII de pe tabla de șah / Adrian NĂSTASE: Unii vor dispărea. Nu-mi dau seama Mircea Geoană cât va REZISTA